Hakan Albayrak kimdir kaç yaşındadır ve nerelidir?

Hakan Albayrak kimdir kaç yaşındadır ve nerelidir?

Ahmet Davutoğlu Başkanlığında kurulan Gelecek Partisi Kurucular Kurulu listesinde yer alan Hakan Albayrak’ın hayat hikâyesi merak konusu oldu. Peki, Hakan Albayrak kimdir, aslen nerelidir ve kaç yaşındadır? Tüm bilgiler karar.com’da…

 

1968 yılında dünyaya gelen Hakan Albayrak, Milli Gazete, Yeni Şafak gazetesi, Zaman ve Karar gazetesi gibi pek çok gazetede yazarlık yapmıştır. Yeni kurulan Gelecek Partisi’nde yer alan Hakan Albayrak evli ve 2 çocuk babasıdır. İşte biyografisine dair detaylar…

HAKAN ALBAYRAK KİMDİR?

Hakan Albayrak, 4 Haziran 1968 yılında Almanya’da dünyaya gelmiştir. Ortaokul dönemine kadar eğitimini Almanya’da gören Albayrak, ailesiyle birlikte Türkiye’ye gelerek ortaöğrenimini de burada tamamlamıştır. Üniversiteyi gazetecilik bölümünde tamamlamış ve üniversite yıllarından sonra pek çok gazete ve dergilerde köşe yazarlığı yapmıştır.

1983 yılında “Halka Işık” dergisini çıkarmaya başladı. Ardından 1989’da da Nihat Genç'le birlikte “Çete” dergisini çıkarmaya başladılar.

Hakla Işık dergisi ve Çete dergilerini çıkarmakla birlikte İhlas Haber Ajansı bünyesinde Gazze ve Kudüs’te gazetecilik yaptı.

1994 yılına gelindiğinde ise insani yardım amaçla gittiği Bosna-Hersek’te İHH Saraybosna temsilcilik görevini yapmıştır.

19-12/26/hakan-albayrakjpgg.jpg

Köşe yazılarında mahlas isim kullanmayı tercih eden Albayrak, Werner Hugo mahlasını kullanmıştır.

Daha sonra da Gökhan Özcan ile birlikte editörlüğünü yaptığı “Gerçek Hayat” dergisini kurdu.

Hakan Albayrak, 2000 yılında Milli Gazetede yazdığı bir makale nedeniyle 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun'a muhalefetten, 2003 yılında 15 ay hapis cezası aldı. Ceza İnfaz Yasası kapsamında cezası 1/3 oranına indirildi ve 6 ay Kalecik Cezaevi'nde kalarak mahkûmiyetini tamamladı.

Hakan Albayrak 2012 yılı sonlarına doğru Adem Özköse, Saim Tut ve Eyüp Gökhan Özekin ile birlikte “Sancaktar” dergisini haftalık olarak yayınlamaya başladılar. Albayrak hem burada makale yazıyor hem de Eyüp Gökhan Özekin’le birlikte Sky360 TV kanalında “Kitabın Ortası” adlı programı sunmaya başladılar.

Farklı zamanlarda Milli Gazete, Yeni Şafak, Zaman ve Star gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. Star gazetesinde yazarken genel yayın yönetmeni Mustafa Karaalioğlu’nun görevinden alınması üzerine tepkisini göstererek buradaki görevinden ayrılmıştır.

Hakan Albayrak Sancaktar dergisinin kapanması üzerine 28 Şubat 2015 yılında Diriliş Postası gazetesini çıkarmaya başladı ise de buradaki görevi de uzun ömürlü olmadı. Kasım 2015 yılında buradaki görevinden ayrılıp 11 Ocak 2016 yılında Müstakil Gazeteyi çıkarmaya başlamıştır.

1989 ile 2015 yılında arasında 19 kitap yayınlamıştır. Bununla beraber iki belgesel yönetmenliği, bir film ve bir de dizide rol almıştır.

Hakan Albayrak evli ve 2 çocuk babasıdır. Eşinin adı Emira ve çocuklarının adı Ayşe ve Fatma’dır.

Hakan Albayrak son olarak Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Listesinde yer almış ve partinin yönetiminde yer almıştır.

YAYINLADIĞI BAZI KİTAPLAR

Ülkemizi Geri Alıyoruz 2013,
Yezid Şiası 2013
Böyle Cihad Olmaz! El Kaide Ve Türevlerine Reddiye 2013,
Meleklerle Omuz Omuza 2011,
Ebuzer: Derviş Devrimcilerin Kuru Ekmeği Yolumuzu Aydınlatıyor 2000

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN