Feridun Bilgin kimdir kaç yaşındadır ve nerelidir?

Feridun Bilgin kimdir kaç yaşındadır ve nerelidir?

Ahmet Davutoğlu Başkanlığında kurulan Gelecek Partisi Kurucular Kurulu listesinde yer alan eski bakan Feridun Bilgin’in hayat hikâyesi merak konusu oldu. Daha önce T.C. Üsküp Büyükelçiliği, Ekonomi Müşavirliği görevine atanan Feridun Bilgin’in yaşı, memleketi ve diğer bilgileri karar.com’da…

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, 1964 Sivas doğumludur. Elektrik-elektronik mühendisi olan Feridun Bilgin, bürokrasinin farklı kademelerinde görevlerde bulunmuş ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun danışmanlığını yapmıştır. İşte hayat hikayesine dair detaylar…

FERİDUN BİLGİN KİMDİR?

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve Başbakan başdanışmanı olan Feridun Bilgin, 1964 yılında Sivas’ta dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise eğitimlerinin ardından üniversiteyi İstanbul Teknik Üniversitesi, Elektrik Elektronik Fakültesi, Elektrik Mühendisliği Bölümü’nde okumuştur. 1985 yılında üniversiteden mezun olmuştur. Ardından yüksek lisans eğitimine başlamış ve 1985-1987 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisansını tamamlamıştır.

İyi derecede İngilizce bilen Feridun Bilgin evli ve iki çocuk babasıdır.

19-12/30/feridun-bilginjpgg.jpg

İŞ HAYATI

Gerekli eğitimleri aldıktan sonra iş hayatına ilk olarak 1986 yılında Devlet Planlama Teşkilatı Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğü’nde Uzman Yardımcısı olarak başladı.

1991 yılına gelindiğinde Devlet Planlama uzmanı unvanını almıştır. Bir yıllık aradan sonra aynı yerde Grup Başkanı olarak görev yapmıştır.

Feridun Bilgin, 1992 yılında Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı, Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğü’nde Şube Müdürlüğü görevine atanmıştır.

1996 yılına kadar bu görevi yürüten Bilgin, bu tarihte T.C. Üsküp Büyükelçiliği, Ekonomi Müşavirliği görevine atanmıştır.

Büyükelçilik görevinden döndükten sonra 2003 yılında Hazine Müsteşarlığı Teşvik ve Uygulama Genel Müdür Vekilliği görevine atanmıştır. 2007 yılına kadar bu görevi yürüttükten sonra 2007 yılında bu göreve asaleten atanmıştır.

2010 yılına kadar da bu görevi yerine getiren Feridun Bilgin, bu tarihte Hazine Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcısı Vekilliği görevine atanmıştır. Yine aynı yılın ilerleyen aylarında aynı göreve asaleten atanmıştır.

2014 yılında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarlığı’na atanmış ve 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan seçimler dolayısıyla, seçim yasası gereği istifasını sunan Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’ın yerine 6 Mart 2015 tarihinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak atanmıştır.

Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığı döneminde başbakanlık başdanışmanı olarak görevlendirilmiştir.

Feridun Bilgin son olarak Ahmet Davutoğlu Genel Başkanlığında kurulan Gelecek Partisi Kurucular Kurulu listesinde yer almış ve ardından partinin yönetim kurulu üyelerinden biri olmuştur.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN