İzzettin Küçük kimdir kaç yaşındadır ve nerelidir?

İzzettin Küçük kimdir kaç yaşındadır ve nerelidir?

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu Başkanlığında kurulan Gelecek Partisi Kurucular Kurulu listesinde yer alan İzzettin Küçük’ün hayat hikâyesi merak konusu oldu. Peki İzzettin Küçük kimdir, kaç yaşındadır ve aslen nerelidir? Tüm bilgiler karar.com’da…

 

Eski Kaymakam, vali ve bürokrat olan İzzettin Küçük, 1964 Erzurum doğumludur. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olan Küçük, Karabük, Şanlıurfa ve Bursa Valilikleri görevini yürütmüştür. İşte İzzettin Küçük’ün hayat hikayesine dair detaylar…

İZZETTİN KÜÇÜK KİMDİR?

İzzettin Küçük, 11 Kasım 1964 yılında Erzurum’un Tortum ilçesinde dünyaya gelmiş Türk bir bürokrattır. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimlerinin ardından Üniversiteye hazırlanmıştır. Yaptığı çalışmalar sonucu İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni kazanmış ve buradan mezun olmuştur. Yüksek lisansını da Sakarya Üniversitesi’nde yapmıştır.

İzzettin Küçük, gerekli eğitimleri alıp gerekli sınavları da geçtikten sonra Yenice, Pehlivanköy ve Eflani Kaymakam Vekillikleri görevlerinde bulunduktan sonra Abana Kaymakamlığına atanmıştır. Buradaki görev süresinin ardından Aydıntepe kaymakamlığına getirilmiştir. Daha sonra Siirt Vali yardımcılığı görevine getirildikten sonra tekrar Pamukova ve Safranbolu Kaymakamlıkları görevini yürütmüştür.

4 Ağustos 2008 tarihli kararname ile İstanbul Üsküdar Kaymakamlığına atanmıştır. 13 Mayıs 2010 tarihli kararname ile Karabük iline Vali olarak atanmıştır.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Karabük’te 4 yıl görev yaptıktan sonra 16 Şubat 2014 tarihli kararname ile Şanlıurfa Valisi olarak atanmıştır.

Son olarak 1 Haziran 2016 tarihli kararname ile de Bursa Valiliği görevine getirilmiştir. İki buçuk yıl görev yaptıktan sonra Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Mülkiye Başmüfettişliğine atanmıştır.

20-01/01/zzettin-kucuk.jpg

GELECEK PARTİSİ DÖNEMİ

Kaymakam vekilliği, kaymakamlık, Vali yardımcılığı ve Valilik görevlerinde bulunan İzzettin Küçük merkeze çekilmesi sonrası görevinden istifa ederek Ahmet Davutoğlu ile birlikte yeni parti çalışmalarına katılmıştır. 2019 yılı itibarıyla Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan Gelecek Partisi Kurucular Kurulu listesinde yer almış ve partinin yönetim kuruluna girmiştir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN