Cemalettin Kani Torun kimdir kaç yaşındadır ve nerelidir?

Cemalettin Kani Torun kimdir kaç yaşındadır ve nerelidir?

Ahmet Davutoğlu Başkanlığında kurulan Gelecek Partisi Kurucular Kurulu listesinde yer alan Cemalettin Kani Torun’un hayat hikâyesi merak konusu oldu. Peki Cemalettin Kani Torun kimdir, kaç yaşındadır ve aslen nerelidir? Tüm bilgiler karar.com’da…

 

1959 yılında Artvin’de doğan Kani Torun, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu oldu. Mardin, İstanbul ve Trabzon’da hekimlik yapan Kani Torun, evli ve 5 çocuk babasıdır. 2011'den 2014'e kadar büyükelçilik yapmıştır.

CEMALETTİN KANİ TORUN KİMDİR?

Cemalettin Kani Torun, 1959 yılında Artvin’de dünyaya gelmiştir. İlk ve ortaokul eğitiminin ardından ortaöğretimini Bursa Erkek Lisesi’nde tamamlamıştır. Liseden sonra üniversiteye hazırlanan Torun, girdiği sınavları kazanmış ve lisansını İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde tamamlamıştır.

Cemalettin Kani Torun üniversite eğitimini bitirdikten sonra ilk olarak Bursa Alacahırka Sağlık ocağında doktor olarak görevine başlamıştır. 1988 yılına kadar burada çalışan Torun daha sonra sırasıyla Mardin, İstanbul ve Trabzon’da doktorluk yapmaya devam etmiştir.

Doktorluk mesleğinin yanında Marmara Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde akademisyen olarak görev yapmıştır.

Yurtiçi ve yurtdışında araştırmalar yapan Dr. Cemalettin Kani Torun, bu anlamda araştırmalarını yurtdışında sürdürmek üzere İngiltere’ye gitmiştir. İngiltere’de yaşadığı dönemde İngiltere merkezli “Yeryüzü Doktorları” isimli gönüllü yardım kuruluşunun kurucuları arasında yer almıştır. Dr. Torun, 2001 yılından başlamak üzere 2011 yılına kadar “Yeryüzü Doktorları” yardım kuruluşunun CEO’luğunu yürütmüştür.

2011 yılında büyükelçi olarak Somali’ye atanmıştır. 2014 yılına kadar büyükelçilik görevini yapan Dr. Cemalettin Kani Torun, 2014 yılı itibarıyla insani yardımlar ve yurtdışına yönelik kalkınma konularından sorumlu Başbakanlık Başdanışmanlığı görevine atanmıştır.

20-01/06/cemalettin-kani-torun.jpg

2015 yılı genel seçimlerde AK Partiden aday olmuş ve seçilerek TBMM’ye girmiştir.

Cemalettin Kani Torun, Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti’den ayrılıp yeni parti kurma çalışmalarında onun yanında yer almış ve kurulan Gelecek Partisi Kurucular Kurulu listesinde yer almıştır. Son olarak da partinin yönetim kurulunda bulunmaktadır.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Cemalettin Kani Torun, evli ve 5 çocuk babasıdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN