Mehmet Ali Pulcu kimdir kaç yaşındadır ve nerelidir?

Mehmet Ali Pulcu kimdir kaç yaşındadır ve nerelidir?

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu Başkanlığında kurulan Gelecek Partisi Kurucular Kurulu listesinde yer alan Mehmet Ali Pulcu’nun hayat hikâyesi merak konusu oldu. Peki, Mehmet Ali Pulcu kimdir, kaç yaşındadır ve aslen nerelidir? Tüm bilgiler karar.com’da…

 

AK Parti Burdur Eski Milletvekili olan Mehmet Ali Pulcu, 1960 yılı Bolu doğumludur. Asli mesleği Diş Hekimliği olan Pulcu, siyasete atılmış ve milletvekilliği yapmıştır. Bilim Sanat Vakfı ve İstanbul Şehir Üniversitesi Mütevelli heyeti üyeliğinde bulunmuştur. İşte detaylar…

MEHMET ALİ PULCU KİMDİR?

Mehmet Ali Pulcu, 4 Temmuz 1960 yılında Bolu’nun Akçakoca ilçesinde dünyaya gelmiştir. Akçakoca 1999 yılında Düzce’ye bağlanmıştır. Mehmet Ali Bey’in doğduğu yıllarda Bolu’nun bir ilçesidir. İlk ve ortaokul eğitimlerinin ardından İstanbul Erkek Lisesi’ni 1979 yılında bitirmiş ardında üniversiteyi kazanmıştır. İstanbul Üniversitesi Çapa Diş Hekimliği Fakültesi’ni kazanmış ve 1983 yılında buradan mezun olmuştur. Yüksek lisansını da yine aynı üniversitede yapmıştır.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

1986 yılından sonra özel muayenehanesinde serbest diş hekimliği yapmıştır. Bilim Sanat Vakfı ve İstanbul Şehir Üniversitesi’nde Mütevelli Heyeti Üyeliğinde bulunmuştur.

Mehmet Ali Pulcu, özel sektörde çalışırken siyasetle de ilgilenmeye başlamış ve AK Parti’ye katılmıştır. 25. ve 26. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde AK Parti İstanbul birinci bölge milletvekili olarak TBMM’ye girmiş ve meclis çalışmalarına katılmıştır.

19-12/31/mehmet-ali-pulcujpgg.jpg

AK PARTİDEN İSTİFASI

Mehmet Ali Pulcu, Twetter hesabından “Kamuoyunun Dikkatine” başlığı ile AK Parti’den istifa ettiğini duyurdu.

İstifa sebebi ise Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı parti çalışmalarına katılmasıdır.

Ahmet Davutoğlu ile lise yıllarına dayanan bir arkadaşlığı bulunuyor. Liseyi aynı okulda okumuşlar ve yine Davutoğlu ile birlikte Bilim ve Sanat Vakfı’nı kuran ekipte yer almışlardır.

Son olarak Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan Gelecek Partisi Kurucular Kurulu listesinde yer almış ve partinin yönetim kurulunda bulunmaktadır.

Orta derecede İngilizce, Almanca ve Arapça bilen Mehmet Ali Pulcu, evli ve üç çocuk babasıdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN