Feramuz Üstün kimdir kaç yaşındadır ve nerelidir?

Feramuz Üstün kimdir kaç yaşındadır ve nerelidir?

Ahmet Davutoğlu Başkanlığında kurulan Gelecek Partisi Kurucular Kurulu listesinde yer alan Feramuz Üstün’ün hayat hikâyesi merak konusu oldu. Peki Feramuz Üstün kimdir, aslen nerelidir ve kaç yaşındadır? Tüm bilgiler karar.com’da...

24. Dönem AK Parti Gümüşhane Milletvekili olan Feramuz Üstün, 1970 Gümüşhane doğumludur. Siyasete Büyük Birlik Partisi Ankara il Başkan Yardımcılığı ile başlayan Feramuz Üstün, Mali Müşavir olarak çalışmaktadır. İşte detaylar…

FERAMUZ ÜSTÜN KİMDİR?

Feramuz Üstün, 10 Aralık 1970 yılında Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinin Deredolu Beldesi’nde dünyaya gelmiştir.

İlk, orta ve lise eğitimini Gümüşhane Kelkit’te tamamlamıştır. Lise eğitiminin ardından Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlamıştır.

Üniversiteden sonra serbest mali müşavir olarak çalışmaya başlamıştır. Daha sonra İller Bankası Yönetim ve Denetim Komitesi üyeliğine görevinde bulunmuş ve 2008 yılında ise İlbank Yönetim Kurulu Üyeliği görevine atanmıştır.

Ankara Mali Müşavirler Odası Meslekte Birlik Grubu Yönetim Kurulu Üyeliği görevi yapan Feramuz Üstün, evli ve iki çocuk babasıdır.

19-12/30/feramuz-ustun.jpg

SİYASİ HAYATI

Feramuz Üstün, siyasete ilk olarak Büyük Birlik Partisi (BBP) Ankara İl Başkan Yardımcılığı görevi ile başlamıştır. Parti MKYK üyeliği görevinde bulundu. Ayrıca Gümüşhane, Bayburt ve Erzincan sorumlusu olarak çalışmalarını bu bölgede sürdürmüştür.

AK Parti kurulduktan sonra Büyük Birlik Partisi’nden ayrılmış ve siyasi hayatına AK Partide devam etmiştir.

2002 genel seçimlerinde AK Partiden Gümüşhane Milletvekili aday adayı oldu.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Daha sonra yapılan kongre ile AK Parti Ankara İl Yönetim Kurulu’na girdi. Kurulda İl Başkan yardımcılığı ile idari ve mali işler başkanlığı görevlerini yürütmüştür.

2004 yılına kadar bu görevleri yürüten Feramuz Üstün, 2004 yılı yerel seçimlerinde Altındağ ve Ankara Büyükşehir Meclis Üyeliğine seçilmiştir. Belediye Plan ve Bütçe Komisyon Başkanlığı görevini yapmıştır.

2011 yılı 24. dönem Genel seçimlerde AK Parti Gümüşhane milletvekili olarak TBMM’ye girdi.

Feramuz Üstün, son olarak Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan Gelecek Partisi Kurucular Kurulu listesinde yer almış daha sonrasında ise partinin yönetim kurulunda görev almıştır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN