Ömer Ünal kimdir kaç yaşındadır ve nerelidir?

Ömer Ünal kimdir kaç yaşındadır ve nerelidir?

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu Başkanlığında kurulan Gelecek Partisi Kurucular Kurulu listesinde yer alan Ömer Ünal’ın hayat hikayesi merak konusu oldu. Peki, Ömer Ünal kimdir, kaç yaşındadır ve aslen nerelidir? Tüm bilgiler karar.com’da…

Eski Konya Milletvekili olan Ömer Ünal, 1970 Konya doğumludur. İstanbul Üniversitesi Kamu Yönetimi’nden mezun olan Ünal, MÜSİAD Konya şubesi başkanlığı, Meram Elektrik dağıtım A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır. Ömer Ünal’ın hayat hikayesine dair detaylar…

ÖMER ÜNAL KİMDİR?

Ömer Ünal, 11 Ocak 1970 yılında Konya’da dünyaya gelmiştir. İlk ve ortaokulun ardından Konya İmam-Hatip Lisesi’nden 1990 yılında mezun olmuştur.

Lise eğitiminin ardından lisansını İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde 1994 yılında tamamlamıştır. Üniversiteden mezun olduktan sonra MÜSİAD’da işe başlamış ve 2004 yılına kadar MÜSİAD’ın Konya Şubesi Müdürü olarak çalışmıştır.

20-01/07/mer-unaljpgg.jpg

2004 yılında hizmet sektöründe ticarete atılmış, ulusal ve uluslararası teşvik ve devlet destekleri konusunda mali danışmanlık hizmeti veren bir işletme kurmuştur.

2005 yılında Meram Elektrik Dağıtım A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır. Buradaki görevi de 2009 yılına kadar devam etmiştir. 2009 yılından 2010 yılına kadar MÜSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulunmuştur.

2010 – 2013 yılları arasında KONYA ABİGEM’de (Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi) Denetim Kurulu Üyesi olarak çalışmıştır.

Ömer Ünal’ın ayrıca 1995 yılından sonra İstanbul Siyasal Vakfı üyeliği bulunmaktadır.

2013 yılında Konya Ticaret Odası Meclis üyeliği, TOBB’da delege, Konya Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı Mütevelli Heyeti üyeliği gibi görevlerde bulunmuştur.

Ömer Ünal, pek çok ticari kuruluş yöneticiliği ve üyeliği görevlerinin yanı sıra siyasetle de ilgilenmiş ve AK Parti Karatay ilçe başkanlığı görevinde bulunmuştur. 26. Dönem milletvekilliği seçimlerinde AK Parti Konya milletvekili olarak TBMM’ye girmiş ve meclis çalışmalarına katılmıştır.

AK PARTİDEN İSTİFASI

Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti’den istifa etmesi sonrası Ömer Ünal da istifasını sunmuş ve şu açıklamalarda bulunmuştu. AK Parti’nin kuruluş felsefesi olan Kolektif akılla yönetilecek bir parti olmaktan çıkıp, maalesef tabandan gelen beklentilerin karşılamayan teşkilatların,

halkın beklentilerinin ötesinde bir grup trol ve Pelikan medyası tarafından yönetilmeye başlandığını ifade etmiştir. AK Parti kurucu ilkelerinden uzaklaşmış ve parti içi demokrasi kalmamıştır. Bu durumda partide kalmanın da bir anlamı kalmamıştır diyerek istifasını sunmuştur.

GELECEK PARTİSİ DÖNEMİ

Ömer Ünal, AK Parti’den istifa ettikten sonra Ahmet Davutoğlu’nun parti kurma çalışmalarına katılmıştır. Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan Gelecek Partisi Kurucular Kurulu listesinde yer almış ve partinin Yönetim kurulunda yer almıştır.

Orta düzeyde İngilizce, Arapça ve az düzeyde de Fransızca bilen Ömer Ünal, Evli ve üç kız çocuğu babasıdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN