Mustafa Mente kimdir kaç yaşındadır ve nerelidir?

Mustafa Mente kimdir kaç yaşındadır ve nerelidir?

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu Başkanlığında kurulan Gelecek Partisi Kurucular Kurulu listesinde yer alan Mustafa Mente’nin hayat hikâyesi merak konusu oldu. Peki Mustafa Mente kimdir, kaç yaşındadır ve aslen nerelidir? Tüm bilgiler karar.com’da…

 

Kibar Holding Kurumsal İlişkiler Bölüm Başkanı Mustafa Mente, 1975 Adıyaman doğumludur. TÜSİAD ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) gibi kuruluşlarda yöneticilik yapan Mustafa Mente, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

MUSTAFA MENTE KİMDİR?

Mustafa Mente, 1975 yılında Adıyaman’da dünyaya gelmiştir. İlköğretim ve ortaöğretimden sonra lisansını Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde okumuş ve 1999 yılında fakülteden mezun olmuştur.

Üniversite eğitimini bitirdikten sonra iş hayatına ilk olarak Bayındır Holding’de başlamıştır. Daha sonra 2000 yılında Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nde (TÜSİAD) çalışmaya başlamış ve burada 2005 yılına kadar devam etmiştir.

TÜSİAD’dan sonra Sektörel Dernekler Federasyonu ve Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği'nde Genel Sekreter olarak görev yapmaya başlamıştır. Mustafa Mente aynı zamanda iki yıl “Hey Tekstil AŞ”de Genel Müdür Yardımcılığı görevinde de bulunmuştur.

İş kariyerinde pek çok görevde bulunan Mente, 2009 yılından başlayarak 2012 yılına kadar Türkiye İhracatçılar Meclisi Sekreter yardımcılığı yapmıştır. 2012 yılında ABD merkezli J.E. Austin Associates şirketinde Yatırım Danışmanı olarak çalışmaya başlamıştır. 2013 yılında ise Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Sekreterliğine getirilmiştir.

20-01/03/mustafa-mente.jpg

2015 yılına gelindiğinde Türk Özel sektörü dış ekonomik ilişkilerini geliştirmekten sorumlu DEİK- Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nda çalışmaya başlamıştır. 2017 yılına kadar kurulun Genel Sekreteri olarak çalıştı.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

2017 yılında Kibar Holding Kurumsal İlişkiler Bölüm Başkanlığı’na getirilmiştir. Bahçeşehir Üniversitesi’nden Executive MBA derecesine sahip olan Mente, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Mustafa Mente, son olarak AK Partiden ayrılıp yeni parti kurma çalışmalarına başlayan Ahmet Davutoğlu’nun yanında yer almış ve kurulan Gelecek Partisi Kurucular Kurulu listesinde yer almış ve partinin yönetim kuruluna girmiştir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN