Siyasilerden Selçuk Özdağ'a yapılan saldırıya tepki

Siyasilerden Selçuk Özdağ'a yapılan saldırıya tepki

Siyasilerden Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a yapılan saldırıya tepki yağdı. DEVA Partisi lideri Babacan yaptığı açıklamada olayın aydınlatılmasını istedi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a cuma namazına gitmek üzere evinden çıktığı sırada silahlı ve sopalı bir grup tarafından saldırı düzenlendi. Hastaneye kaldırılan Özdağ'ın elinden ve kafasından ciddi şekilde yaralandığı öğrenildi.

Saldırıya tepki ise gecikmedi. Çok sayıda isim sosyal medya hesaplarından alçak saldırıya tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu saldırıların sistemi olduğunu belirterek sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu'nun açıklaması şöyle:

KILIÇDAROĞLU: SİSTEMATİK OLDUĞU ANLAŞILAN SALDIRILARI KINIYORUM

"Gelecek Partisi Genel Bşk. Yard. Selçuk Özdağ ile Gazeteciler Orhan Uğuroğlu ve Afşin Hatipoğlu'nu hedef alan, sistematik olduğu anlaşılan saldırıları kınıyorum. Unutulmamalıdır ki, demokrasi ve düşünce özgürlüğünü hedef alan saldırılara sessiz kalanlar, saldırıya da ortak olur!"

 

DAVUTOĞLU: SIRADA KİM VAR?

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu saldırılarla ilgili hükümete yüklendi. Parti Başkanlık Kurulu'nu olağanüstü toplayacağını söyleyen Davutoğlu'nun açıklaması şu şekilde:

"Selçuk Özdağ, Orhan Uğuroğlu…Sırada kim var? 

Vatandaşının can emniyetini sağlayamayan iktidar görevde kalamaz! Yetkilerinizi mafyaya mı devrettiniz?

Mardin seyahatimi yarıda keserek Parti Başkanlık Kurulumuzu olağanüstü toplamak üzere Ankara’ya dönüyorum."

 

BABACAN: OLAY TÜM YÖNLERİYLE AYDINLATILMALI

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda saldırganların bir an önce yakalanması gerektiğini söyledi. Babacan'ın açıklaması şöyle:

"Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Selçuk Özdağ’a yapılan saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. 

Siyaseti hedef alan bu saldırının failleri bir an önce yakalanmalı, olay yargı tarafından tüm yönleriyle aydınlatılmalıdır."

 

KARAMOLLAOĞLU: SALDIRIYI ESEFLE KINIYORUM

Saldırıya tepkisini ifade eden isimlerden biri de Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu oldu. Saldırıyı kınayan Karamollaoğlu şöyle dedi:

"Evinin önünde menfur bir saldırıya uğrayan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, toplumsal barışa yönelik olarak gördüğüm bu saldırıyı esefle kınıyorum."

 

ÖZEL: BU DİL TERK EDİLMEK ZORUNDADIR

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de saldırının faillerinin bulunmasını istedi. Siyasetteki dile dikkat çeken Özel "Bir gruba egemen olan ötekileştirici hedef gösterici eski siyaset dili şiddete teşvik etmektedir. Bu dil terk edilmek zorundadır" dedi.

 

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre de Özdağ'a geçmiş olsun temennisinde bulundu. Emre mesajında "Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a yapılan saldırıyı kınıyor, geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Sorumlular ivedilikle bulunmalı, adaletin karşısına çıkarılmalıdır." ifadelerini kullandı.

 

İMAMOĞLU: ACİL ŞİFALAR DİLERİM

İmamoğlu sosyal medya hesabından Özdağ ve Uğuroğlu'na yönelik saldırılara ilişkin paylaşımda bulundu. İmamoğlu, Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ve Gazeteci Orhan Uğuroğlu'na yönelik saldırıları kınıyorum; geçmiş olsun, acil şifalar dilerim." ifadelerini kullandı. 

ARINÇ: HEDEF GÖSTERENLER DE FAİLLER GİBİ YARGILANMALI

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç Twitter hesabından yaptığı paylaşımla, Selçuk Özdağ’ın uğradığı saldırıdan büyük üzüntü ve endişe duyduğunu dile getirdi. 

Arınç’ın paylaşımı şu şekilde: 

“Değerli dostum Manisa eski milletvekili ve halen Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın cuma namazına giderken evinin önünde silahlı ve sopalı saldırıya uğramasından büyük üzüntü ve endişe duydum. Sayın Özdağ başından ve kollarından ciddi yaralar almıştır. Halen hastane acil serviste tedavisi devam etmektedir. Kendisine ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim acil şifalar versin.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açılarak bu gözü dönmüş saldırganların bir an önce yakalanması ve hak ettikleri cezalara çarptırılmasını bekliyorum. Aynı şekilde bu kişileri suça azmettiren ve hedef gösterenlerin de sıfatları konumları isimleri kim olursa olsun asli failler gibi yargılanması gerekir. Selçuk Özdağ bu tür insanların hedef gösterdiği siyasetçilerden sadece birisidir. Allah ülkemizi, siyasetçilerimizi ve tüm masum insanları kötülerin şerrinden korusun.”

NACİ BOSTANCI: İLGİLİ KURUMLAR GEREKENİ YAPACAKTIR

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı da Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, şu ifadelerle yaşananlara tepki gösterdi: 

Selçuk Özdag, Orhan Uğuroğlu ve Afşin Hatipoğlu'na yapılan saldırıları kınıyor, geçmiş olsun diyorum. Türkiye hukuk devletidir ilgili kurumlar gerekli tahkikatı yapacaklardır. 

FAHRETTİN ALTUN: FAİLLER EN KISA SÜREDE HUKUK ÖNÜNE ÇIKACAKTIR

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Özdağ yönelik saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada,  “Orhan Uğuroğlu, Selçuk Özdağ ve Afşin Hatipoğlu’na yapılan saldırıları telin ediyorum. Failler en kısa sürede adalet önüne çıkarılacaktır. Devletimiz, demokrasi ve fikir özgürlüğünün teminatıdır” dedi.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN