Siyasete organize saldırı

Siyasete organize saldırı

Siyaset ve medyaya art arda saldırılar... Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özdağ evinin önünde saldırıya uğradı. Aynı günde Ülkü Ocakları eski Başkanı Hatipoğlu ile gazeteci Uğuroğlu da darp edildi. Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Cumhurbaşkanı’nı göreve çağırarak tepki gösterdi: Yetkilerinizi mafyaya mı devrettiniz? Sırada kim var?

Eski Ülkü Ocakları Başkanı, TV programcısı Afşin Hatipoğlu önceki gün evinin önünde saldırıya uğradı. Hatipoğlu olayın ardından kendisine “Söylediklerine dikkat edeceksin” denildiğini aktardı.

Saatler sonra Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ hedef alındı. Özdağ silahlı, sopalı saldırının ardından hastaneye kaldırıldı.

Gazeteci Orhan Uğuroğlu da aracına binerken üç kişi tarafından dövüldü. Siyasete ve medyaya yönelik planlı saldırılara tepki yağdı. 

‘SOYLU’YU GÖREVE DAVET EDİYORUZ’ 

Siyasi terörle karşı karşıyayız’ diyen Davutoğlu “Erdoğan’dan açıklama bekliyoruz. Yetkilerinizi mafyaya mı devrettiniz? Sırada kim var?” diye sordu.

Babacan “Failler bir an önce yakalanmalı” derken Karamollaoğlu, saldırının toplumsal barışa yönelik olduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu ise üç ismi arayarak ‘geçmiş olsun’ dileğinde bulundu.

Akşener de “Kimin başına gelirse gelsin korkunç bir şey. Soylu’yu göreve davet ediyorum. Saldırganların haklarında hukuki işlem başlatılmalı” dedi.  

karar-manset-16-ocak.jpg

İktidar’ın vaadettiği reformlar hayata geçmeden Ankara’da siyasete organize saldırı oldu. Gelecek Partili Özdağ, eski Ülkü Ocakları Başkanı Hatipoğlu ve Yeniçağ Gazetesi yazarı Uğuroğlu evlerinin önünde silahlı-sopalı kişilerin saldırısına uğradı. Özdağ hastaneye kaldırılırken muhalefet liderlerinden sert tepki geldi. Gelecek Partisi lideri Davutoğlu yaşananlara “Biz buna siyasi terör deriz” dedi. 

Ekonomi gidişatından sonra Maliye ve Hazine Bakanı’nın istifasıyla Türkiye yeni bir sürece giderken iktidar da ekonomi ve hukuk alanında reformlar yapacağını duyurdu. 2020’nin sonlarında başlayan reform söylentilerinin ne zaman hayata geçeceği netleşmezken sokakta mafya düzeni geri geldi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ evinin önünde 5 kişinin silahlı ve sopalı saldırısına uğradı.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı ve KRT TV yorumcusu avukat Afşin Hatipoğlu da önceki akşam maskeli kişilerin saldırısına uğradı.

Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Gazeteci Orhan Uğuroğlu da yine evinin önünde aracına binerken üç kişi tarafından dövüldü.

Saldırılara muhalefet liderleri sert tepki gösterdi. Özdağ Devlet Bahçeli’yi eleştirdiği için MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın tarafından Twitter’dan hedef gösterilmişti. Yalçın “S. Özdağ Ülkücülükte tutunamadığı, Ülkücü kalamadığı için sicilli dönekler ve bukalemunlar zümresinin ilk sıralarına adını yazdırmıştır” demişti 

CAN GÜVENLİĞİ KALMADI 

Özdağ dün Ankara’daki evinin önünde aracına binerken 5 kişi tarafından saat 12.15 sularında silahlı sopalı saldırıya uğradı. Kafasından, elinden ve yüzünden yaralanan Özdağ şoförü tarafında hastane kaldırıldı. Özdağ’ın aracının önünü keserek saldırıyı yapanların plakasız bir araç kullandığı öğrenildi.

Durumu iyi olan Özdağ’a saldırıyı Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci Twitter hesabında duyurdu. Temurci “Korkaklarla ve alçaklarla mücadelemiz kesintisiz sürecektir. Söz konusu hadise ile maalesef ülkemizin geldiği noktayı, demokrasi diyen, hukuk diyen, özgürlük diyen hiçbir siyasinin can ve mal güvenliğinin kalmadığını büyük bir üzüntüyle tekrar gördük. Saldırı Türk demokrasisine yapılmıştır” dedi.  

‘SÖYLEDİKLERİNE DİKKAT ET’ DAYAĞI 

Özdağ’dan önce yine Ankara’da KRT’de program yapan eski Ülkü Ocakları Başkanı Avukat Afşin Hatipoğlu dün gece evinin önünde maskeli kişilerin saldırısına uğradı.

Hatipoğlu saldırıyı “Bugün saat: 18.30’da evime girerken, maskeli 3 kişinin saldırısına uğradım. Şükürler olsun, sağlık durumum iyi, evimde dinleniyorum” sözleriyle duyurdu. Hatipoğlu, saldırganların saldırı sonrasında kendisine “Söylediklerine dikkat edeceksin” denildiğini aktardı. 

GAZETECİ UĞUROĞLU’NA PUSU 

Özdağ’dan sonra ise bir saldırı haber daha geldi. Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu’na saldırı gerçekleştirildi. Saldırı Uğuroğlu’nun evinin önünde gerçekleşti.

Edinilen bilgilere göre, Orhan Uğuroğlu arabasına bineceği sırada arkadan gelen 3 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Saldırganların 34 plakalı bir araba ile geldiği belirtildi. Saldırganların arabayı Uğuroğlu’nun üzerine sürdüğü öğrenildi.

Uğuroğlu ifadesinde saldırganların, “MHP’den geliyoruz. MHP’yi eleştirme. Ülkücüler bunun hesabını sorar” dediğini söyledi. Özdağ’a saldıran kişilerle Uğuroğlu’na saldıran kişilerin aynı şahıslar olduğu iddia ediliyor.  

Öte yandan Ankara Emniyet Müdürlüğü, Yeni Çağ Yazarı Uğuroğlu’na saldıranlardan 3 kişinin yakalanarak gözaltına alındığını, bir kişinin de arandığını duyurdu. 

ÖZDAĞ: SUSMAYACAĞIZ KORKMAYACAĞIZ 

Özdağ, uğradığı saldırı sonrası “Bu bir hukuk reformu doğru. Türkiye’yi getirdikleri yer burası, suratımda dikişler var, elim kırık… Biz silahımız çekmesek ateş etmesek belki de ölmüştük şimdi. Şu an bir hastanedeyim geldiğim andan itibaren sürekli operasyon yapılıyor.

Cumhurbaşkanı ve Bahçeli’ye sesleniyorum, bakın susmayacağız, korkmayacağız. Gençleri de kimse kullanmasın. Suratımda dikişler var, elim kırık… Biz silahımız çekmesek ateş etmesek belki de ölmüştük şimdi” dedi.  

AHMET DAVUTOĞLU: SORUMLU CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMIDIR 

Bir siyasi evinin önünde arabasına doğru yürürken saldırıya uğramışsa bunun izahı olamaz. Ülkedeki olumlu ve olumsuz her gelişmenin birinci dereceden sorumlusu Cumhurbaşkanlığı makamıdır. Açıklama bekliyoruz. Hiçbir mazeret kabul edilemez. 

Bu açıkça bir terör faaliyetidir. Bugün terör, Ankara’nın caddelerine inmişse, biz bunun adına siyasi terör deriz. Cumhurbaşkanı’ndan saldırıya ilişkin açık ve net bir açıklama bekliyoruz. Hiçbir şekilde üstü örtülemeyecek, göz ardı edilemeyecek, suskunlukla karşılanamayacak bir siyasi terörle karşı karşıyayız.

Türkiye’de siyasilere dönük bu tür saldırılara izin verilirse, bunun sorumlusu Cumhurbaşkanı ve kabine üyeleridir. Ankara’da siyasi bir şahsiyete tahammül gösteremeyenler, milli birliği savunamazlar. 

KAMAL KILIÇDAROĞLU: SESSİZ KALANLAR SALDIRIYA ORTAK OLUR 

Özdağ, Hatipoğlu ve Uğuroğlu’yu arayarak geçmiş olsun dilelerini ileten Kılıçdaroğlu: Selçuk Özdağ ile Gazeteciler Orhan Uğuroğlu ve Afşin Hatipoğlu’nu hedef alan, sistematik olduğu anlaşılan saldırıları kınıyorum. Unutulmamalıdır ki, demokrasi ve düşünce özgürlüğünü hedef alan saldırılara sessiz kalanlar, saldırıya da ortak olur! 

MERAL AKŞENER: YAPANIN YANINA KÂR KALIYOR 

Özdağ’a yapılan saldırı konusunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu göreve çağırıyorum. Saldırganların derhal yakalanması ve haklarında hukuki işlem başlatılmalıdır. Bu tür saldırganların yaptığı yanına kar kalıyor Türkiye’de. Benim evim basıldı saldırganların tümü berat etti. 

ALİ BABACAN: SİYASİ HEDEFLE YAPILDI

Saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Siyaseti hedef alan bu saldırının failleri bir an önce yakalanmalı, olay yargı tarafından tüm yönleriyle aydınlatılmalıdır. 

TEMEL KARAMOLLOĞLU: TOPLUMSAL BARIŞA YAPILDI 

Evinin önünde menfur bir saldırıya uğrayan Selçuk Özdağ’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, toplumsal barışa yönelik olarak gördüğüm bu saldırıyı esefle kınıyorum. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN