Facebook ve Microsoft, Atlas Okyanusu'na internet kablosu çekecek

Facebook ve Microsoft, Atlas Okyanusu'na internet kablosu çekecek

Facebook ve bilişim şirketi Microsoft, Atlas Okyanusu'nun altından internet kablosu çekeceklerini duyurdu.

ABD'li teknoloji devleri Facebook ve Microsoft'un Virginia eyaletinden İspanya'ya kadar uzanacak şekilde, Atlas Okyanusu'nun altından internet kablosu çekeceği belirtildi.

Sputnik'in haberine göre, Microsoft Küresel Ağ Edinme Grubu Müdürü Frank Rey açıklamasında "Microsoft ve Facebook olarak küresel ağ altyapımızın son adımı olan, Atlas okyanusu altından gerçekleşecek MAREA planımızı açıklamaktan gurur duyarız. MAREA kablosu ile yüksek hızlı internet, güvenilir çevrimiçi Microsoft, Facebook hizmetleri talebinin karşılanmasını sağlayacak" ifadelerini kullandı.

Rey kablonun yaklaşık 7 bin kilometre uzunluğunda olacağını ve saniyede 160 terabayt veri ileteceğini söyledi.

Maliyeti açıklanmayan projenin 2017 yılında tamamlanacağı ve İspanyol Telefonica ve Telxius iletişim şirketlerinin MAREA'yı işleteceği gelen bilgiler arasında.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN