FIFA skandalı Sepp Blatter'e uzanıyor

FIFA skandalı Sepp Blatter'e uzanıyor

FIFA'daki yolsuzluk skandalı Başkan Sepp Blatter’a uzandı. Soruşturmayı yürüten Amerikan savcılığı, FIFA Genel Sekreteri ve Blatter’in sağ kolu Jérôme Valcke’yi 10 milyon Dolarlık rüşvetin banka transferinden sorumlu tutuyor.

FIFA’ya yönelik düzenlenen yolsuzluk soruşturması kurumun başkanı Sepp Blatter’a bir adım daha yaklaştı. Soruşturmayı yürüten Amerikan savcılığı, FIFA Genel Sekreteri ve Blatter’in sağ kolu Jérôme Valcke’yi 10 milyon Dolarlık rüşvetin banka transferinden sorumlu tutuyor.



Euronews'in Amerikan basınından yaptığı derleme habere göre, Valcke, Güney Afrika Dünya Kupası’yla ilgili olduğu sanılan bu parayı, 2008’de dönemin FIFA Başkan Yardımcısı Jack Warner’a gönderdi. Warner yolsuzluk soruşturmasında adı geçen 14 zanlı arasında bulunuyor.

Vergi kaçırma ve kara para aklama

Skandalın Brezilya ayağında ise, Brezilya Futbol Konfederasyonu’nun eski Başkanı Ricardo Teixeira’ya vergi kaçırma ve kara para aklama suçlarından bir dava daha açıldı.

Teixeira’nın halefi Jose Maria Marin FIFA skandalıyla ilgili geçtiğimiz hafta İsviçre’de gözaltına alınmıştı.

Federasyon başkanına ev hapsi

Öte yandan, yolsuzluk skandalına ismi karışan Güney Amerika Futbol Konfederasyonu’nun eski Başkanı Nicolas Leoz içi Paraguay savcılığı ev hapsi kararı verdi.

86 yaşındaki Leoz, sağlık sorunlarından dolayı bir süredir Paraguay’da bir hastanede tedavi görüyor.

Yolsuzluk skandalıyla ilgili bir adım da FIFA’dan geldi.

Kuzey ve Orta Amerika ile Karayipler Futbol Konfederasyonu’nun (CONCACAF) Genel Sekreteri Enrique Sanz görevinden alındı. FIFA Etik Komitesi, Sanz’ı geçici olarak futbolla ilgili tüm aktivitelerden men etti.

CONCACAF’ın Başkanı Jeffrey Webb ise geçtiğimiz hafta Zürih’te tutuklanan 7 kişi arasında yer alıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN