Formula 1'e ilk kez ev sahipliği yapan Bakü'de kazanan Nico Rosberg

Formula 1'e ilk kez ev sahipliği yapan Bakü'de kazanan Nico Rosberg

Formula 1'de sezonun sekizinci yarışı Avrupa Grand Prix'isinde Mercedes AMG Petronas'ın Alman pilotu Nico Rosberg zafere erişti. Sezonun ilk dört yarışını kazandıktan sonra yeniden podyumun en üst basamağına çıkmak için Avrupa Grand Prix'sini bekleyen Rosberg, böylece hem Bakü'de tarihin ilk galibiyetini elde etti hem de şampiyona liderliğini sürdürdü. Şanssız bir sıralama turu geçiren Lewis Hamilton ise 10. cepten başladığı yarışı 5. olarak tamamladı.

Formula 1 sezonunun 8. mücadelesi, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün sokaklarında oluşturulan 6 bin 3 metrelik pistte 51 tur üzerinden yapıldı. Yarışa "pole pozisyonu"nda başlayan Mercedes sürücüsü Nico Rosberg, startta liderliğini korudu. 3. cepten kalkan Ferrari pilotu Sebastian Vettel, 6. turda Red Bull-TAG Heuer'den Daniel Ricciardo'yu geçerek 2.'liğe yükseldi.

Rosberg, ilk 10 tur sonunda en yakın takipçisi Vettel ile arasındaki farkı 12 saniyeye çıkardı. İddialı isimlerin "pit stop"larını tamamladığı 22. turda ilk sırada yer alan Rosberg'i, Ferrari'nden Kimi Raikkonen ve Vettel izledi.

16-06/19/resimid_3490307

Kalan turlarda Vettel'in 14 saniyeden fazla yaklaşamadığı Rosberg, 1.32.52.366'lık derecesiyle sezonun 5'inci, kariyerinin 19'uncu birinciliğine ulaştı.

Vettel, 16.6 saniye geride 2'nci oldu. Raikkonen'i son turda geride bırakan Force India-Mercedes'ten Sergie Perez ise liderin 25.2 saniye arkasında 3. sırayı aldı. Son 2 yılın şampiyonu Mercedes sürücüsü Lewis Hamilton, 10. sırada başladığı yarışı 5. bitirdi.

16-06/19/resimid_3490360

Ödül törenine Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile eşi Mehriban Aliyeva da katıldı / FOTO: AA

Puanını 141'e çıkaran Rosberg, pilotlar klasmanında rakipleriyle arasındaki farkı açtı. Alman pilotu, 117 puanla Hamilton ve 96 puanla Vettel takip etti.

16-06/19/2016-06-19_221510

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN