Fransız Charlie Hebdo'dan yine çirkin provokasyon

Fransız Charlie Hebdo'dan yine çirkin provokasyon

Fransız Charlie Hebdo dergisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı çirkin bir şekilde çizdiği son kapağında yine İslam'a ve Peygamberimiz'e saldırıda bulundu.

Fransız toplumundaki İslamofobiyi kaşıyarak aşırı sağ oyları almak için Türkiye karşıtlığı üzerinden İslam düşmanı bir siyasi söylem geliştiren Macron’un oynadığı tehlikeli oyun çirkin bir provokasyon doğurdu.

Müslümanlara ve İslami değerlere yönelik saldırgan yayınlarıyla bilinen Charlie Hebdo dergisi şimdi de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan ve Peygamberimiz'e yönelik çirkin ve kışkırtıcı bir karikatür yayınladı. 

PROVOKASYONDA İKİNCİ PERDE

İslam'ı ve Müslümanları hedef alan yayınlarıyla bilinen Fransız dergisinin, Peygamberimiz Hz. Muhammed'e hakaret eden karikatürlerin görselleri Fransa'da devlet binalarına ışıkla yansıtılmıştı.

Montpellier'deki devlet binasına yansıtılan karikatür görüntüleri sosyal medyada büyük tepki çekmişti.

Tepkilere aldırmayan Charlie Hebdo son kapağı ile ateşe benzin döktü. Dergi, yeni bir skandala imza attığı son kapağında Müslümanlara yönelik çirkin saldırısını sürdürdü.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çirkin bir şekilde karikatürize eden dergi, İslam'a ve Peygamberimiz Hz. Muhammed'e hakaret etti. 

Dergi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldığı kapakta, ‘Özel hayatında aslında çok eğlenceli’ ifadesini kullanarak, kapağın alt kısmına da ‘Aaa Peygamber’ yazdı. Çirkin karikatüre dünyadan tepki yağdı. 

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ? 

Macron’un açıklamalarına tepki gösteren Erdoğan, şu ifadeleri kullanmıştı:  

"Macron denilen zatın, İslam ile derdi nedir, Müslümanlarla derdi nedir? Macron'un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var. İnanç hürriyetinden, inanç özgürlüğünden anlamayan, kendi ülkesinde yaşayan milyonlarca farklı inanç mensubu insanlara bu şekilde davranan bir devlet başkanına başka ne denilebilir, öncelikle akli noktadan kontrol. İkide bir Erdoğan ile uğraşıyorsun. Erdoğan ile uğraşmak sana bir şey kazandırmaz. Zaten 1 yıl sonra seçim var. Seçimde de akıbetini göreceğiz. Yolunun pek uzak olduğunu zannetmiyorum." 

Erdoğan daha sonra yaptığı başka açıklamada da Fransa için boykot çağrısında bulunarak "Sakın Fransız markalara asla iltifat etmeyin bunlardan satın almayın" dedi. 

AŞIRI SAĞCI LE PEN: BAŞÖRTÜSÜ YASAKLANSIN  

Yaşanan gerilimin ardından iki ülke büyükelçileri geri çağırırken Fransa’da aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi'nin (FN) lideri Marine Le Pen de ülkede kamusal alanlarda başörtüsü takılmasının yasaklanmasını istedi. 

HÜKÜMET BİNASINA HAKARET DOLU İÇERİKLER YANSITILDI 

Fransız hükümeti binasına 21 Ekim akşamı başta Hazreti Muhammed'e hakaret içeren karikatür olmak üzere Charlie Hebdo'ya ait İslam aleyhtarı çizimler yansıtılmıştı. Hükümet binasına tahrik içerikli yayınların yansıtılması esnasında bina çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınmıştı.

dergisiz.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN