Charlie Hebdo saldırısının failleri hakkında karar verildi

Charlie Hebdo saldırısının failleri hakkında karar verildi

Paris mahkemesi, Hz. Muhammed’e hakarette bulunan Charlie Hebdo dergisine ait ofislere ve koşer marketine saldıran 14 fail hakkında karar verdi.

SELMAN CÖMERT | KARAR.COM

Fransız mahkemesi, Ocak 2015’te Charlie Hebdo dergisine ve Paris’teki yahudi halka ait bir süpermarkete saldıran 14 kişinin suçlu olduğuna karar verdi. Bu kişiler arasında DAEŞ terör örgütüne mensup Amedy Coulibaly’nin imam nikahlı eski eşi Hayat Boumeddiene de bulunuyor.

SURİYE’YE TÜRKİYE ÜZERİNDEN KAÇMIŞTI

9 Ocak 2015’te, Paris’te bulunan bir koşer marketine yaptığı baskında dört rehineyi ve bir polisi katleten Mali kökenli Amedy Coulibaly, marketi kuşatan polisler tarafından öldürülmüştü. Charlie Hebdo ofislerine yapılan saldırılara ortak olduğu düşünülen Hayat Boumeddiene’nin ise yaşayıp yaşamadığı bilinmiyor. Boumeddiene’nin market saldırısından birkaç gün önce Türkiye üzerinden Suriye’ye kaçarak DAEŞ terör örgütüne katıldığı sanılıyor.

amedy-hayat.jpg

8 Mart 2019 tarihli Independent haberinde, Hayat Boumeddiene’nin Suriye'de, Deyrizor’a yapılan bir saldırıda öldürüldüğü iddia edilmişti. Ancak Boumeddiene, Paris mahkemesinin gıyaben yaptığı yargılamada, terörizme finansal destek sağlamaktan ve terörist bir gruba üye olmaktan suçlu buldu. Boumeddiene dışında iki saldırganı daha gıyaben yargılayan mahkeme, failleri suç örgütü üyeliği ve suç ortaklığı gibi farklı suçlamalarla yargılarken, daha hafif suçlardan sorumlu tutulan bazı sanıklar hakkında terör suçlamalarını düşürdü.

CHARLIE HEBDO, HZ. MUHAMMED’İ AŞAĞILAYAN KARİKATÜRLER YAYINLAMIŞTI

Paris’te üç gün süren saldırılar, Charlie Hebdo dergisinin 7 Ocak 2015’te Hz. Muhammed’i aşağılayan karikatürleri yayınlamasından sonra başlamıştı. Charlie Hebdo dergisinin ofislerine yapılan saldırılarda 12 kişi öldürülmüştü. 8 Ocak’ta gerçekleştirilen bir sonraki saldırıda ise bir Fransız polisi öldürülürken, Paris’in güneyindeki Hyper Cacher koşer süpermarketinde insanlar Amedy Coulibaly tarafından rehin alınmıştı. Saldırı esnasında polis tarafından öldürülen Coulibaly, dört rehineyi öldürmüştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN