Dışişleri, Fransız Maslahatgüzarı şiddetle kınadı

Dışişleri, Fransız Maslahatgüzarı şiddetle kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı’nı çağırarak Charlie Hebdo dergisindeki karikatürle ilgili uyardı.

Fransız toplumundaki İslam karşıtlığını körükleyerek sağ oyları almak için Türkiye karşıtlığı üzerinden Müslümanlar için ağır ifadeler kullanan Macron’un siyaseti ülkede taraftar topladı. Gerilim sonrası İslami değerlere yönelik saldırgan yayınlarıyla bilinen Charlie Hebdo dergisi son olarak daha önce yaptığı gibi yine Peygamberimiz'e yönelik çirkin ve kışkırtıcı bir karikatüre imza attı.  

MASLAHATGÜZAR UYARILDI  

Kamuoyunda büyük tepkilere neden olan gelişme sonrası Dışişleri Bakanlığı’ndan kritik bir adım geldi. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, görüşmede Fransız Maslahatgüzara, "kişi haklarına ve dini inançlara yapılan bu alçak saldırının, basın ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği, Fransız makamlarının, ifade özgürlüğü sınırlarını aşan bu çizimler konusunda gerekli siyasi ve hukuki adımları atmasının beklendiği" vurgulandı. 

Öte yandan, Fransa’da bazı Ermeni çevrelerin birkaç gündür Türk vatandaşlarını hedef alan şiddet eylemlerine dikkat çekilerek, son dönemde vatandaşlara ve Müslümanlara yönelik saldırılar ve ayrımcı tutumlarla ilgili Fransız makamlarının başta güvenlik olmak üzere her alanda gerekli tedbirleri alması talebi Maslahatgüzar'a iletildi. 

NE OLMUŞTU?

Charlie Hebdo, çarşamba günü yayınladığı sayısının kapağında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı. Söz konusu yayın Türkiye'de eleştirilere neden oldu. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı'nın dergiye yönelik hakaret içeren açıklamaları ise Fransa'da yankı uyandırdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN