Gelecek Partili Sema Silkin Ün: 30 milyon kaç müzisyenin yarasını saracak?

Gelecek Partili Sema Silkin Ün: 30 milyon kaç müzisyenin yarasını saracak?

Bakanlığın zor durumda olan müzisyenlere vereceği destek paketine bir tepki de Gelecek Partili Sema Silkin Ün’den geldi: Yedi Tepe Konserleri’ne 30 milyon lira harcamışken, 700 bini bulan müzisyenlerin toplamına layık görülen rakam 30 milyonda mı kalacak?

SALİHA SULTAN | KARAR

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın müzisyenlere 30 milyon lira dağıtacağını açıkladığı ‘Müzik Susmasın’ destek paketine sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla tepki veren Gelecek Partisi Kültür Sanat Politikaları Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin Ün, ‘İletişim Başkanlığı’ndan 60 sanatçıya 30 milyon, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 10 bin sanatçıya 30 milyon’ başlıklı açıklama yayınladı.

Silkin Ün açıklamada “Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, yazın üç beş bin kişinin izlediği, 60 ünlü sanatçının yer aldığı ‘Yedi Tepe Konserleri’ne 30 milyon lira harcamışken, Türkiye’de sayısı 700 bini bulan müzisyenlerin toplamına layık görülen rakam 30 milyonda mı kalacak?” diye sordu.

'SANATÇILAR NE ZAMAN KAYIT ALTINA ALINACAK?'

Sema Silkin Ün, Bakanlığın 9 ay boyunca müzisyenlerin destek çağrılarına tepkisiz kaldığını hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı:

“Kültür ve Turizm Bakanlığı nihayet bir destek paketi açıkladı. Müzisyenlere destek paketinin başvuru detayları açıklanmadan önce Gelecek Partisi olarak, desteğin içinin boş olduğunu görmüş ve ‘Bu müzisyenlere destek değil sus payı’ demiştik. Salgının ilk günlerinde ise Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ellerinde kültür sanat sektöründe yer alan sanatçılara, hizmet verenlere dair bir veri tabanı olup olmadığını sormuş ve eklemiştik: Bu süreçte bir çalışma yapılacak mı? Türkiye’deki sanatçılar artık kayıt altına alınacak mı?” 

‘ÖNCE SANATÇIYIM DİYE YALVAR SONRA PARAYI AL’

Silkin Ün, son destek açıklamasıyla birlikte Bakanlığın bir çalışma yapmadığının görüldüğünü kaydederek, “Bakanlık Türkiye’deki sanatçıların bir envanterini çıkarmadığı gibi, müzisyenlere destek vermek için sanatçılardan kendilerinin ‘sanatçı’ olduğunu kanıtlayacak bir video çekip göndermesini, yani destek alabilmek için yalvarmasını bekliyor” dedi.

Destek şartlarının insanlık onurunu yaraladığını söyleyen Silkin Ün, Bakanlığa şu soruları yöneltti:

“1. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 81 ilde bulunan il müdürlükleri, bağlı taşra teşkilatları, buralarda görev yapan binlerce bürokrat, memur şehrindeki, semtindeki sanatçıları bilmiyor, tanımıyor, listeleyemiyorsa ne iş yapıyor?

2. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ‘Toplamı 20-30 milyonu bulabilir’ ‘30 bin müzisyen faydalanacak’ dediği bu desteğin hesaplama yöntemi nedir? Açıklanan bilgilere göre bir müzisyene 3 ay boyunca 1.000’er lira ödeme yapmak, bu 3 ayda ancak 10 bin müzisyenin destekten faydalanabileceği anlamına geliyor. Bu matematikte Bakan´ın zikrettiği diğer 20 bin kişi nerede?

3. Destekler şeffaf olacak mı? Bakanlığın kaç bin müzisyene destek verdiği belgelenecek mi?”

4. Söz konusu 30 milyon destek rakamı artacak mı? Artacaksa kaç lira olacak?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN