Gelecek Partisi'nden hükümete: Esnafı değil borcunu ötele

Gelecek Partisi, pandemi nedeniyle zor günler geçiren ve hükümetten de destek alamayan esnaf için bir video hazırladı. Esnafın yaşadığı sıkıntıların diyaloglarla anlatıldığı videoda, Erdoğan'ın 'keyif çayı iç' sözlerine de göndermede bulunuldu.

Gelecek Partisi, tüm dünyayı esir alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle zor günler geçiren esnaflar için “esnafı değil borcunu öteleyin” etiketiyle sosyal medya hesabından bir video film paylaştı.

Parti tarafından hazırlanan videoda, ekonomik kriz ve pandemi ile birlikte, esnafın yaşadığı zorluklar, çektiği sıkıntılar, alacaklılar ve faturaları ödeyememesi, çocuğunun tabletinin bozulması ve en sonunda kepenk indirmesi canlandırıldı.

'ESNAFI DEĞİL BORCUNU ÖTELEYİN'

Video filmde, dükkanda radyosunu açan esnafın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye bir tırmanışta ama bizim bu tırmanışımızı görmek istemeyen, gözü olup da görmeyenler var” sözlerini dinlediği sırada bankadan gelen icra uyarısı telefon diyalog sesi duyuluyor.

Videoda yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Sen ülkeye bak ülkeye, kimse halkımızı yanıltmaya çalışmasın” sözleri duyulduğu sırada esnafın sipariş iptalleri, yaptığı kredi başvurusunun reddedilmesi canlandırıldı.

Kendisinden mal alan müşterilerinin de dükkanı kapattığı için iş yapamadığı ve esnafın kirasını, faturalarını ödeyemediği görülen videoda, en sonunda dükkanını kapatarak "devren satılık" ilanı asması gösterildi.

ERDOĞAN'IN 'KEYİF ÇAYI' SÖZLERİNE GÖNDERME

Videoda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Malatya'da, eve ekmek götüremediğini belirten esnafa söylediği “al keyif çayı iç” sözlerine de şu şekilde gönderme yapıldı:

Çaycı: Boş ver abi dertlenme, biz de kahveyi hepten kapattık. Ancak esnafa günde 10 bardak çay satıyoruz.

Esnaf: Eve ekmek götüremiyoruz

Çaycı: Battı balık yan gider al abi bir keyif çayı iç.

ESNAF İÇİN 8 MADDELİK ÖNERİ

Öte yandan dün partisinin asgari ücret teklifini açıklayan Davutoğlu, esnaflar için hazırladıkları önerileri şu sözlerle paylaşmıştı:

1- Esnafın kira, elektrik, su, doğalgaz gibi genel giderlerinin yarısı salgın süresi sonuna kadar devlet tarafından üstlenilmeli, yarısı için de 1 yıl ödemesiz ve faizsiz kredi desteği sağlanmalıdır.

2- Geliri olmayan işletmelerin tüm vergi ve sigorta yükümlülükleri salgını sürecinin bitimine kadar durdurulmalıdır.

3- Tüm işletmeler için kira stopajları salgın dönemi boyunca kaldırılmalıdır.

4- 17/04/2020 tarihinden sonra işe girmiş̧ ve/veya ücretsiz izne gönderilmiş̧ çalışanların da 7244 sayılı kanun kapsamına alınarak Nakdi Ücret Desteğinden faydalanması sağlanmalıdır.

5- Salgın süreci kapsamında SGK prim ödemesi tahakkuk ettirilmemiş̧ çalışanlar için emekliliğine ilişkin sigorta priminin devlet desteğine alınması ile emeklilikte gün kaybının önüne geçilmelidir.

6- Aynı şekilde işverenler için de salgın sürecindeki BAĞ-KUR primleri hibe destek kapsamına alınmalıdır.

7- Vatandaşlarımızın 7256 sayılı yasa kapsamına giren borçlarının ödeme başlangıç̧ tarihleri 1 yıl ertelenmeli ve 60 eşit taksite bölünerek ödeme kolaylığı sağlanmalıdır.

8- Maliye e-haciz işlemini 1 yıl boyunca uygulamamalıdır. 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun kapsamındaki alacaklara ilişkin icra takipleri de durdurulmalıdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN