Gelecek Partisi'nden takipsizlik kararına tepki: Çoklu barodan çoklu hukuka geçtik

Gelecek Partisi'nden takipsizlik kararına tepki: Çoklu barodan çoklu hukuka geçtik

Gelecek Partisi'nden, kadınlara yönelik cinsiyetçi saldırıya verilen takipsizlik kararına sert tepki geldi. Kararı 'çoklu baro' göndermesi yaparak eleştiren Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün "Çoklu Baro'dan sonra 'çoklu hukuk'a geçmiş bulunuyoruz... Sanığa, mağdura, hülasa adımına göre hukuk..." ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, gazeteci Nevşin Mengü, oyuncu Berna Laçin ve avukat Feyza Altun'a yönelik cinsiyetçi saldırıyı 'ağır eleştiri' sayarak takipsizlik veren Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararına, Gelecek Partisi'nden sert tepki geldi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, kadınlara yönelik cinsiyetçi saldırıya verilen takipsizlik kararını eleştirdi. Kararı 'çoklu baro' göndermesi yaparak paylaşan Üstün "Çoklu Baro'dan sonra 'çoklu hukuk'a geçmiş bulunuyoruz... Sanığa, mağdura, hülasa adımına göre hukuk..." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, gazeteci Nevşin Mengü, oyuncu Berna Laçin ve avukat Feyza Altun'a yönelik cinsiyetçi saldırıyı 'ağır eleştiri' sayan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, takipsizlik kararı vermişti.

Kararda, tehdit suçu bakımından atılı suçun unsurlarını oluşturacak eylemin bulunmadığını belirtilmişti. Takipsizlik kararında Yargıtay kararlarına atıfta bulunularak, söz konusu davranışın 'ağır eleştiri niteliğindeki davranış', 'kaba söz' ve 'kaba ve nezaket dışı hitap tarzı' olduğu belirtilerek bu tür davranışların hakaret suçunu oluşturmayacağı savunulmuştu.

Kararda ayrıca 'Açık olmayan bazı sözlerin hakaret kapsamına girip girmediğinin değerlendirilmesi için bu sözlerin içeriğinin bulunması ya da çok açık biçimde anlaşılır olması gerekmektedir' ifadelerine yer verilmişti.

ÇOKLU BARO NEDİR? AVUKATLAR NEDEN YÜRÜYÜŞ DÜZENLEDİ?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN