Gergin gece: Sabah, Hürriyet ve HDP binalarına saldırı

Gergin gece: Sabah, Hürriyet ve HDP binalarına saldırı

Dağlıca, Iğdır, Tunceli ve Mardin'deki PKK saldırılarında şehit edilen 31 polis ve askerimizin acısıyla sarsılan Türkiye dün geceyi terör olaylarını bahane edenlerin tahrik girişimiyle gergin geçirdi. ATV Sabah, Hürriyet gazetesi ile HDP binalarına saldırı düzenlendi.

Şehit cenazelerinin acısını yaşayan Türkiye, terör olaylarını bahane eden muhalif grupların tahrik eylemlerine sahne oldu. Dün gece Hürriyet gazetesine saldırı girişiminin ardından Sabah ATV grubu da saldırıya uğradı. HDP binaları da hedefteydi. İşte gergin gecenin özeti... 

Sabah ATV binalarına saldırı girişimi

İstanbul'da İstanbul Ülkü Ocakları Başkanlığı'nın “Şehide Saygı, Teröre Lanet Yürüyüşü" adlı çağrısı üzerine toplanan binlerce kişi Mecidiyeköy'den Beşiktaş'a kadar yürüdü. Balmumcu'da bulunan Atv ve Sabah Gazetesi binası önünden geçerken gruptan bazı kişiler Sabah ATV binalarına saldırmak istedi. Ülkü Ocakları'ndan görevliler pet şişe fırlatan ve binaya doğru yönelen kişilere engel oldu. Çevik Kuvvet ekipleri de bina önünde önlem aldı.

15-09/09/sabah-atv.jpg

Hürriyet'te Çevik Kuvvet durdurdu

İstanbul Bağcılar'daki Hürriyet Dünyası binası, bu akşam 20.30 sularında saldırıya maruz kaldı. 6 Eylül'de saldırıya dönüşen protestonun ardından binanın önünde toplanan 100 kişilik eylemci grubu gazeteye taş attı, içeriye girmeye çalıştı. Gazete binasının önünde toplanan 100 kişi 20.30 sularında dış kapı önünde çevik kuvvet polisleri tarafından durduruldu.

15-09/09/hurriyet-saldiri.jpg

Çevik kuvvet polisinin yetersiz kaldığı olayın ilerleyen dakikalarında 2 adet TIR ve 1 adet kamyonun da giriş kapısında beklediği görüldü. Daha sonra çok sayıda eylemci polis engelini aşarak döner kapıya doğru ilerledi. Eylemcilerin içeri girmeleri son anda engellenirken yine taş ve sopalar ile binaya hasar verildi.

Kitabevini ateşe verdiler

Kırşehir'de MHP Kırşehir İl Teşkilatının düzenlediği 'Teröre Lanet' yürüyüşü Terme Caddesi'ndeki parti il merkezi önünde başladı. Ankara Caddesi'ne kadar süreceği bildirilen yürüyüşe katılan bir grup, lise caddesine dönerek HDP Kırşehir il binasındaki parti levhasını indirip, buraya Türk bayrağı astılar. Yaklaşık 150 kişilik bir grup 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atarak HDP'li vatandaşa ait bir kitapevinin camlarını kırıp, dışarıdaki okul çantalarını ateşe verdi. Yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Grup daha sonra tatlı salonu, çiğköfteci ile konfeksiyon mağazasını ateşe verdi. Yangınlar itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

15-09/09/kirsehir-hdp.jpg

HDP Genel Merkezi'ne saldırı

HDP Genel Merkezi de dün gece saldırıya uğradı. Terör bahanesiyle sosyal medyada örgütlenen bir grup, Kızılay'da toplanıp eylemler yaptılar. Eylem sonrası Çankaya'daki HDP Genel Merkezi'ne saldırdılar. Göstericiler kapı çerçeveleri kırdılar. Giriş ve birinci kat tahrip edildi. Binada 3 çalışan mahsur kaldı. Çalışanlar üst kata sığındı. İtfaiye binadaki yangını söndürdü. Halk sokakta gösterilerine devam ediyor. Polis olay yerine gelip duruma el koydu.

Alanya'da korku dolu anlar

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde düzenlenen teröre tepki yürüyüşünde çıkan olaylarda HDP İlçe başkanlığının bulunduğu bina ile bir işyeri ateşe verildi. Saat 19.00 sıralarında bir grup Atatürk Anıtı önünde toplanarak yürüyüşe geçti. Şehit polisler Abdullah Ümit Sercan ile İbrahim Halil Aksoy'un ailelerinin de yer aldığı yaklaşık 2 bin kişilik gruptan bazıları İskele Caddesi'nde kendilerine zafer işareti yapıldığı iddiasıyla yerden söktükleri kaldırım taşlarıyla bir diskoya saldırdı. İşyerinin camları kırılırken, grup polis tarafından uzaklaştırıldı. Olayların ardından şehit polislerin yakınları yürüyüşten ayrıldı.

15-09/09/alanya-hdp.jpg

Bina alevler içinde kaldı

Grup daha sonra başlangıç noktası olan Atatürk Anıtı'na doğru yürüyüşe geçti. Gruptan bazıları HDP ilçe başkanlığının bulunduğu binaya yöneldi. HDP ilçe başkanlığının bulunduğu 4 katlı binanın bitişiğindeki bir restorana saldıran grup, burayı ateşe verdi. Alevler bir anda büyürken, bazı göstericiler restoranın çatısından HDP binasına çıkmaya çalıştı. Olay yerine çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edilirken, yangın büyüyerek HDP ilçe başkanlığının bulunduğu binayı sardı.

Polis gruba biber gazıyla müdahale etti. Olay yerine Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) da gönderildi. Polisin uğraşları sonucu grup uzaklaştırılırken, yangına Alanya Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri ve TOMA ile müdahale edildi. İşyerinde bulunan tüplerin patladığı olayda yaralanan olmazken, restoran ve HDP ilçe başkanlığının bulunduğu bina kullanılamaz hale geldi.

İtfaiyeye engel oldular

Olaylar üzerine çevre ilçelerden takviye polis ekibi sevk edildi. Yangına müdahaleye giden itfaiye ekiplerinin yolu göstericiler tarafından kesilirken, ara sokaklara dağılan gruba polisin müdahalesi sürüyor. Grubun ara sokaklarda çok sayıda işyerine taş ve sopalarla saldırdığı ve bazılarını ateşe vermeye çalıştığı belirtildi. Bu arada biber gazından etkilenen birçok kişi ise ambulanslarla hastanelere götürüldü.

CHP binasına baskın

Ankara Sincan’da CHP’nin ilçe binasına kalabalık bir grup baskın yaparak eşyalara zarar verdi. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin baskını yapanların kimliklerinin henüz tam olarak belirlenmediğini söyledi. Tekin, "Ancak ilçe başkanımız gelenler arasında kendilerinden ‘Osmanlı Ocakları’ olarak bahseden kişiler olduğunu söyledi" dedi. Tekin, saldırıyı düzenleyenlerin ilçe binasındaki tüm eşyalara zarar verdikleri belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN