Gökçeada'da tekne faciası: Kayıp askerler aranıyor...

Çanakkale'de içinde 5 kişinin bulunduğu teknenin batması sonucu Off Road Türkiye Şampiyonlarından Kenan Çarpışantürk hayatını kaybetti. Teknede bulunan 2 asker kurtulurken, kaybolan 2 asker için arama çalışması başlatıldı.

Gökçeada'nın Laz Koyu önlerinde içinde 5 kişinin bulunduğu fiber tekne alabora oldu. Teknenin sahibi Off Road Türkiye Şampiyonlarından Kenan Çarpışantürk'ün cansız bedenine ulaşılırken, uzman erbaşlar Şener Altay ile Mehmet Çelik olayın ardından yüzerek kıyıya çıktı.

20210227-2-47074721-62896509.jpg

Kayıp olan Gökçeada İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Musa Bulut ile Trafik Tim Komutanı Kıdemli Başçavuş Fatih Toykuyu'yu arama çalışmaları ise devam ediyor.

tegmen-musa-bulut.jpgTeğmen Musa Bulut

JANDARMA KOMUTANI VE KARAKOL KOMUTANI ARANIYOR

Jandarma Komutanı Teğmen Musa Bulut ve Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş Fatih Toykuyu'yu arama çalışmaları devam ederken, aramalarda bir sonuca ulaşılamadı.

kidemli-bascavus-fatih-toykuyu.jpgKıdemli Başçavuş Fatih Toykuyu

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Çanakkale Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Gökçeada ilçemiz açıklarında içinde 5 kişi olduğu öğrenilen bir tekne alabora olmuş olup; 2 vatandaşımız kurtarılmış, 3 vatandaşımızın arama çalışmaları devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.

kenan-carpisanturk.jpgKenan Çarpışantürk

ARAMA ÇALIŞMALARINA DALGIÇ POLİSLER KATILDI

Çanakkale'den Gökçeada'daki çalışmalara katılmak üzere çok sayıda dalgıç polis ekibi ile jandarma, sahil güvenlik ve sağlık ekibi de "Gökçeada-1" gemisiyle getirildi.

20210227-2-47074721-62896514.jpg

BALIK TUTMAK İÇİN AÇILDILAR

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Laz Koyu açıklarında içinde 5 kişinin bulunduğu teknenin batmasıyla ilgili olarak, bölgedeki arama çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

20210227-2-47074721-62896515.jpg

Çetin, olayın meydana geldiği andan bu yana devletin tüm gücünü adaya sevk ettiğini belirtti.

gokceada-belediye-baskani-unal-cetin.jpgÜnal Çetin

Olayın herkesi derinden üzdüğünü ifade eden Ünal Çetin, şunları kaydetti:

"Dört askeri personelimiz ile Gökçeada'da Şahinkaya köyünde bir otel sahibi ve aynı zamanda ülkemizin off-road şampiyonlarından Kenan Çarpışantürk ile birlikte balık tutmak maksadıyla denize açıldıkları teknenin alabora olması sonucu üzücü bir olay ile karşı karşıya kaldık. Olay ilk vuku bulduğu andan itibaren Çanakkale Valimiz İlhami Aktaş, Gökçeada Kaymakamımız Serhat Doğan ve devletimiz bütün güçleriyle birlikte arama ve kurtarma çalışmalarına başladı."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN