Göksu Üçtaş Şanlı kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi? İlklerin kadın sporcusu

Göksu Üçtaş Şanlı kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi? İlklerin kadın sporcusu

Olimpiyatlara giden ilk Türk kadın cimnastikçi olan Göksu Üçtaş Şanlı, 2020 Avrupa Cimnastik Şampiyonası'nda milli takımın kaptanlığını yaptı. Genç sporculara liderlik yapan deneyimli sporcu, başarılı performansıyla da göz doldurdu. İşte, Göksu Üçtaş Şanlı biyografisi...

Mersin'de düzenlenen Avrupa Kadınlar Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda milli sporcular Beyza Özen, Derin Tanrıyaşükür, Sevgi Kayışoğlu, Dilara Yurtdaş, Bilge Tarhan ve Göksu Üçtaş Şanlı madalya için ter döktü. Artistik Cimnastik Milli Takımı'nın en deneyimli ismi Göksu Üçtaş Şanlı'nın genç sporcularla olan pozitif ilişkisi ve desteği, kamuoyunda takdir topladı.

GÖKSU ÜÇTAŞ ŞANLI'NIN HAYAT HİKAYESİ

30 Ağustos 1990 tarihinde Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde dünyaya geldi. Göksu Üçtaş Şanlı aslen Gazianteplidir.

5 yaşında cimnastiğe başladı. Lisans eğitiminin Abant İzzet Baysal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda (BESYO) tamamladı.

Olimpiyat oyunlarında Türkiye'yi cimnastikte temsil eden ilk kadın sporcu unvanını taşıyan Göksu Üçtaş Şanlı, 2009 Akdeniz Oyunları'nda atlama masasında gümüş madalya aldı ve Türkiye'ye bu dalda ilk madalyayı kazandırdı.

Mart 2010'da Katar'ın başkenti Doha'da yapılan Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda yer hareketlerinde bronz madalya aldı.

Yine 2010 yılında Çek Cumhuriyeti'nin Ostrava kentinde düzenlenen Dünya Kupası yarışmalarında, yer aletinde altın, denge ve atlama aletlerinde gümüş madalya kazanarak Türkiye'ye üç madalya getirdi.

goksu-uctas-sanli-ne-sporcusu.jpg

OLİMPİYATLARDAKİ İLK TÜRK KADIN CİMNASTİKÇİ OLDU

2012 Yaz Olimpiyatları'nda Türkiye'yi tarihinde ilk kez artistik jimnastik dalında temsil etti.

2016 yılında Dünya Cimnastik Federasyonu'nun Mersin'de düzenlediği Dünya Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda 'kadınlar yer hareketleri'nde şampiyon olarak altın madalya kazandı.

2020'de yine Mersin'de düzenlenen Avrupa Cimnastik Şampiyonası'nda milli takımın kaptanlığını yaptı.

Uzun yıllardır antrenör Mergül Güler ile çalışıyor.

Göksu Üçtaş Şanlı, 25 Nisan 2023 tarihinde aktif sporculuk hayatını noktaladı.

ÖZEL YAŞAMI

1990 doğumlu olan Göksu Üçtaş Şanlı, 2023 yılı itibarıyla 33 yaşındadır.

2013 yılından beri sporcu Özgür Şanlı ile evli olan Göksu Üçtaş Şanlı, 2015 yılında kızı 'Lina'yı dünyaya getirdi. 4 yıl ara verdiği cimnastiğe, 2016 yılında geri dönerek aynı yıl Dünya Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda altın madalya kazandı.

Göksu Üçtaş Şanlı 1.59 metre boyunda, 47 kilo ve başak burcudur.

Aslen Gaziantepli olan Göksu Üçtaş Şanlı, ailesiyle birlikte İzmir'de hayatını sürdürüyor.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @goksuuctassanli, Twitter'da @uctasgoksu kullanıcı adıyla yer almaktadır.

goksu-uctas-sanli-evli-mi-esi-kim-cocugu-var-mi.jpg
Özgür Şanlı, Lina Şanlı, Göksu Üçtaş Şanlı

"KADINLAR ANNE OLDUKTAN SONRA DA SPOR YAPABİLİR"

Kadın sporcularla ilgili bir soruyu yanıtlayan Göksu Üçtaş Şanlı, "Özellikle kadın sporcular cimnastiği çok erken bırakıyorlar. Ben de 22 yaşında sporu bırakıp yine başladım ve yapabileceğimi kanıtladım. Evlendikten ve çocuk sahibi olduktan sonra da başarabileceğimi gördüm. Kadınların uzun yıllar cimnastik yapmasına da öncülük etmeyi isterim" diye konuştu.

Aerobik Jimnastik Dünya Şampiyonası'nda 15 yaşındaki Ayşe Begüm Onbaşı'nın da şampiyon olduğunu hatırlatan Göksu Üçtaş Şanlı, amatör sporlara ve sporculara desteğin çok az olduğunu söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN