Gülen Gözler filmi ne zaman çekildi? Gülen Gözler filmi oyuncuları kimler?

Gülen Gözler filmi ne zaman çekildi? Gülen Gözler filmi oyuncuları kimler?

Türk sinemasının kült filmlerinden Gülen Gözler izleyicileri her yayınladığında ekran başına kilitlemeye devam ediyor. Birbirinden ünlü ve usta isimlerin yer aldığı filmde Yaşar Usta'nın geçim sıkıntısına rağmen ailesi le yaşadığı utlu hayatı konu alıyor. Peki Halit Akçatepe, Şener Şen, Adile Naşit, Münir Özkul gibi birbirinden usta isimlerin yer aldığı Gülen Gözler filmi ne zaman çekildi? İşte Gülen Gözler filmi oyuncuları…

Filmin oyuncu kadrosundan birbirinden değerli ve usta isimler yer almakta. Yayımlandığı anda kanalı değiştirmeden izleyeceğimiz film, izleyiciler ile televizyon ekranında buluşmayı hazırlanıyor. Defalarca izlemiş olsanız da izlemeye devam ettiğimiz Gülen Gözler filmi ne zaman çekildi? Gülen Gözler filmi oyuncuları kimler? İşte detaylar…

FİLMİN KONUSU

Yaşar Usta geniş aile ile birlikte İstanbul'da hayatını sürdürmektedir. Karısı beş kızı ve kendisinden oluşan kalabalık ailesinin geçimini sağlamak için fazla çalışmak zorundadır. Bunların yanı sıra kızlarının düşüncelerini pek umursamadan onlara damat adayı aramaktadır. Gönül dertleri ise geçim dertleri ile birleşmenin arifesindedir. Yaşar usta kız olur ümidi ile tüm kızlarının ismini erkek ismi olarak koyar. Cimriliği ve hilebazlığı ile nam salmış Yunus'un inşaatında doğramacılık yapmaktadır. Büyük kızı Fikret'e gönlüne kaptıran Vecihi devamlı kapılarını aşındırarak kızıyla evlenmek istediğini anlatır. Ancak Yaşar Usta hiç oralı olmaz. Hikmet ise birisi Yunus'un oğlu olan babasının iki çırağının paylaşamadığı kızdır, evde bulunduğu tüm zamanında onlara oyun oynamaktadır. Yaşar Usta'nın gözdesi İsmet ise Yunus'un büyük oğlu ile evlenir. Bu saatten sonra birbirlerine olan sadakatleri ise bozulmaya başlasa da asla yıkılmamıştır.

GÜLEN GÖZLER FİLMİ NE ZAMAN VE NEREDE ÇEKİLDİ?

1 Mart 1977 senesinde beyaz perde ile sevdikleriyle buluşan Gülen Gözler filmi, İstanbul Yeşilköy'de çekilmiştir. Dönemin film mekanları arasında gözde olan köşk Yeşilköy'de yer alan Stavro'nun köşkü olarak biliniyor. Sahibi olan Stavro Yuanidis, 1974 senesinde Yeşilköy'de bulunan bu köşkü Plato Lord ismiyle film şirketlerine kiralamaya başlar. Özellikle Arzu Film şirketinin komedi filmlerinin çekildiği bu plato, 1979 senesine kadar sinema dünyasına hizmet etmiştir.

OYUNCULARI

Münir Özkul - Yaşar Usta
Adile Naşit - Nezaket (Yaşar'ın karısı)
Müjde Ar - İsmet (Yaşar'ın kızı)
Şener Şen - Vecihi
Ayşen Gruda - Fikret (Yaşar'ın kızı)
Halit Akçatepe - Dursun (Yunus'un küçük oğlu)
Itır Esen - Nedret (Yaşar'ın kızı)
Şevket Altuğ - Laz Şevket (Evin talibi)
Lale Ilgaz - Hasret (Yaşar'ın kızı)
Nejat Gürçen - Yunus, (Temel ve Dursun'un babası, Müteahhit)
Sevda Aktolga - Hikmet (Yaşar'ın kızı)
Mahmut Hekimoğlu - Temel (Yunus'un büyük oğlu)
Ahmet Sezerel - Orhan (Nedret'in Kocası)
Tuncay Akça - Tuncay (Yaşar Usta'nın çırağı)
İhsan Yüce - Hasan Usta

Yapımcı: Nahit Ataman
Yönetmen: Ertem Eğilmez
Senarist: Sadık Şendil

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN