1 Nisan'da büyük felakete hazır olun! Böylesini hiç görmediniz

1 Nisan'da büyük felakete hazır olun! Böylesini hiç görmediniz

Milyonları ilgilendiren felaket haberi geldi. Uzman isim 1 Nisan 2024 tarihini işaret ederek tane tane anlattı. Türkiye zorlu bir sürece daha girecek. İşte 1 Nisan 2024 tarihinde olacaklar...

BURAK ÖZTOPRAK

Ülke zorlu bir sürece daha giriyor. Uzman isim milyonları ilgilendiren felaket haberini verdi. Ekonomide yaşanacak değişikliklerden bahsederek 1 Nisan 2024 tarihini işaret etti.

Türkiye'de 31 Mart'ta gerçekleşecek seçimlerin ardından ekonomide önemli değişikliklerin yaşanması bekleniyor. Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu'nun sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşıma göre 1 Nisan itibariyle; doğalgaz, elektrik, şehir içi ulaşım, hızlı tren, köprü ve otoyollar ile gıda ürünlerine zamların gelmesi öngörülüyor. Ayrıca, vergi artışları ve yeni vergi kalemlerinin de gündemde olduğu belirtiliyor.

1658518.webp

ZAMLAR KAPIDA

Seçimlerin ardından, halkın günlük yaşamını doğrudan etkileyecek bir dizi zammın yapılması bekleniyor. Bu zamlar arasında; doğalgaz, elektrik, şehir içi ulaşım, hızlı tren, köprü ve otoyollar başta olmak üzere her türlü gıda ürününe yapılacak fiyat artışları yer alıyor.

VERGİ ARTIŞLARI VE YENİ VERGİLER

Vergi kalemlerinde de önemli artışlar öngörülüyor. Özellikle otomobil ve alkollü içeceklerde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artışı, emlak vergisi, kurumlar vergisi, gelir vergisi ve gelir vergisi stopajı artışlarının yanı sıra harçlar ve para cezalarında da artış bekleniyor. Yeni vergiler olarak ise servet vergisi ve emlak vergisinden ayrıca alınacak olan gayrimenkul vergisinin gündeme geleceği ifade ediliyor.

72811.jpg

KREDİ KARTLARINA SINIRLAMALAR GELİYOR

Kredi kartı kullanıcılarını da doğrudan etkileyecek önlemler alınması bekleniyor. Bu önlemler arasında limit azaltımı, faiz artışı, taksit sayısının azaltılması, asgari ödeme miktarının artırılması ve nakit çekme limitinin azaltılması gibi sınırlamalar bulunuyor.

EKONOMİDE SIKILAŞMA DÖNEMİ

Prof. Dr. Şenol Babuşçu'nun paylaşımlarına göre, seçimlerin ardından Türkiye ekonomisinde bir sıkılaşma dönemi yaşanacak. Her alanda beklenen zamlar, vergi artışları ve yeni vergilerle birlikte, halkın alım gücü üzerinde baskı oluşturacak önemli değişiklikler kapıda görünüyor. Bu dönemde, ekonomik politikaların nasıl şekilleneceği ve alınacak tedbirlerin etkileri merak konusu olmaya devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN