11 isim yarışıyor: Adaylık başvurusunda kim, ne kadar imza topladı?

11 isim yarışıyor: Adaylık başvurusunda kim, ne kadar imza topladı?

Seçim startının verilmesiyle, seçmenler tarafından aday gösterilmek istenen cumhurbaşkanı adayları için ilçe seçim kurullarında imzalar toplanıyor. 27 Mart’a kadar 100 bin imza toplaması gereken 11 aday yarışa girdi. Adaylar arasından Memleket Partisi lideri Muharrem İnce şu ana kadar 76 bin 901 imza ile zirvede.

Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin yapılacağı 14 Mayıs’ta yarışacak cumhurbaşkanı adayları için imza toplama süreci devam ediyor. YSK tarafından başvuruları kabul edilen cumhurbaşkanı adayları için 27 Mart’a kadar oy verilebilecek.

Adaylık başvuruları kabul edilen Hilmi Özden, Halil Murat Ünver, Yakup Türkal, Ahmet Özal, Sinan Oğan, Muharrem İnce, Doğu Perinçek, Fatih Erbakan, İrfan Uzun, Davut Turan ve Erkan Trükten'in seçime katılması için 100 bin oya ulaşma şartı var.

TOPLANAN İMZALAR

YSK'dan alınan verilerine göre üçüncü günün ardından adayların topladıkları imza sayıları şu şekilde:

Muharrem İnce: 76901
Sinan Oğan: 39317
Doğu Perinçek : 16192
Yakup Türkal : 2031
Erkan Trükten : 1116
Tevfik Ahmet Özal : 807
İrfan Uzun : 447
Halil Murat Ünver : 285
Hilmi Özden : 225
Davut Turan : 92

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN