11 gün sonra müjde! Türkiye abluka altında... Türkiye bu cendereyi de 11 gün sonra aşacak

11 gün sonra müjde! Türkiye abluka altında... Türkiye bu cendereyi de 11 gün sonra aşacak

Eylül ayının son haftasına yaklaşırken, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini gözlemliyoruz. Kuraklık tehlikesi barajları da etkilerken, meteoroloji uzmanı Kerem Ökten'den umut verici haberler geldi...

Yazın sıcak ve kurak havasından bunalan vatandaşlar için sevindirici haber Kerem Ökten'den geldi. Ökten, resmi X adresi üzerinden yaptığı paylaşımda sıcaklıkların düşeceği tarihi 27 Eylül olarak belirtti. Ökten, “27 Eylül'den itibaren sıcaklıklar düşmeye başlıyor. 27 Eylül'e kadar ise sıcaklıklar yüksek. Bugünden de daha sıcak olacak...” dedi.

1-004.jpg

EKİM VE KASIM YAĞIŞLI GEÇECEK

Sıcaklıkla birlikte yağış miktarında da değişiklikler olacak. Ökten'in açıklamalarına göre, Ekim ayı yağışlarla gelirken, Kasım ayı da yağış miktarının artarak geçeceğini belirtti.

2-014.jpg

BARAJLAR İÇİN UMUT VERİCİ BİLGİ

Ökten, kuraklık tehlikesi nedeniyle barajların doluluk oranı hakkında soruları yanıtladı. Kendisine, barajlarla ilgili "Barajlar yüzde 100 diyor muyuz hocam?" şeklinde bir soru yönlendirildiğinde Ökten, "Evet" yanıtını vererek barajların doluluk oranının artacağına dair umut verdi.

Böylece, meteoroloji uzmanı Kerem Ökten'in açıklamalarıyla hem sıcaklıklardaki düşüş hem de yağışların artışıyla birlikte kuraklık tehlikesinin azalması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN