1100 TL pandemi sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır? İşte başvuru sorgulama sayfası

1100 TL pandemi sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır? İşte başvuru sorgulama sayfası

Yardım başvurusu e-Devlet ekranı ile gerçekleştiriliyor. Koronavirüs salgını nedeniyle geçim sıkıntısı çeken vatandaşlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan 1100 TL sosyal yardım başvurusu ve başvuru sorgulamaları e-Devlet platformundan öğrenilebilir. İşte, sosyal destek parası başvuru şartları...

Pandemi sosyal yardım parası, e-Devlet'ten başvuru yapan vatandaşlar arasında yapılan incelemelerin ardından belirlenen kriterleri taşıyan kişilere ödendi. 1100 TL yardım miktarı, banka hesabını bildiren kişilerin direkt hesaplarına yatırılırken, bilgileri bulunmayan kişilerin ise PTT kartlarını yatırıldı. Faz-3 kapsamında yapılan sosyal yardım için başvuruya gerek olmadan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere ödendi.

PANDEMİ SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Koronavirüs salgını sürecinde ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen milyonlarca vatandaşa 1100 lira sosyal yardım yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara karşılıksız verilen 1100 TL sosyal yardım ödemesi başvurusu, e-Devlet portalından gerçekleştirilecek. Ancak yoğunluğun önüne geçebilmek için TC kimlik numarasının son hanesine göre haftanın belirli günleri sosyal yardım desteği için başvuru işlemi alınacak.

e-Devlet'te sosyal yardım destek başvurusu için TC kimlik numaranızın son hanesine göre;

0 > Pazartesi

2 > Salı

4 > Çarşamba

6 > Perşembe

8 > Cuma

günlerinde başvurularınızı yapabilirsiniz.

Cumartesi ve pazar günleri ise herhangi bir sınırlama olmaksızın herkes başvuru yapabilir.

SOSYAL YARDIM BAŞVURU SONUCU SORGULAMA NASIL YAPILIR?

e-Devlet üzerinden 1100 TL sosyal yardım parası sorgulamak için e-Devlet hesabınıza giriş yapın. Daha sonra arama butonu üzerinden 'Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı' yazın ve daha sonra 'Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama' bölümüne gelin. Pandemi sosyal yardım başvurusu sorgulamak için butona tıklayın. Başvurunuzu tamamladıktan sonra detayları başvuru sayfasından görebilirsiniz.

SOSYAL YARDIMLAŞMA BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

* Değerlendirmeler, kişi bazlı değil, hane bazlı yapılacaktır.

* Aynı haneden birden çok başvuru yapılması halinde, tek başvuru olarak değerlendirilecektir.

* Başvuran kişinin hanesinde aşağıda belirtilen kapsamlarda yer alan birinin bulunması halinde başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır:

-Pandemi Sosyal Destek Programı Faz-1 ve Faz-2 kapsamında verilen 1000 TL'lik nakdi destekten faydalanmış olanlar,

-5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri,

-5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar,

-Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) gelir veya aylık alanlar (emekliler),

-İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar,

-İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar

1100 TL SOSYAL DESTEK PARASI ÖDEMELERİ NASIL YAPILACAK?

Yardım ödemelerinin ihtiyaç sahibi hanelerin banka hesaplarına ve PTT kartlarına yatırıldığını anımsatan 'Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, e-Devlet başvurularında banka hesabı bulunmayan veya PTT Kart kullanmayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara ise ödemelerin Vefa Destek Grupları aracılığıyla konutlarında ulaştırıldığını söyledi.

Bakan Yanık, Tam Kapanma Sosyal Yardım programı ödemelerinin salgın nedeniyle dönemsel ihtiyaç sahibi olduğu değerlendirilen hanelere yönelik ve herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın yapıldığının altını çizdi.

PANDEMİ SOSYAL YARDIM BAŞVURU SAYFASI

PANDEMİ SOSYAL YARDIM SORGULAMA EKRANI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN