112’yi aradı 'Etrafımda bir sürü ölü var' dedi: Gerçek sonradan ortaya çıktı

112’yi aradı 'Etrafımda bir sürü ölü var' dedi: Gerçek sonradan ortaya çıktı

Bayburt 112 Acil Çağrı Merkezi'nde fıkra gibi bir olay yaşandı. 112'yi arayarak 'çevresinde bir sürü ölü olduğunu' söyleyen vatandaşın ihbarı üzerine ekipler harekete geçti. Ekipler, vatandaşın mezarlıktan aradığını ve alkollü olduğunu tespit etmesi üzerine gerekli uyarıları yaparak çağrıyı sonlandırdı. Asılsız ve acil olmayan çağrı sayısının yükseldiğini belirten 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Burhan Yıldızoğlu, vatandaşlara duyarlı olmaları yönünde uyarıda bulundu.

Acil durumu olan vatandaşlara yardımcı olabilmek ve hayat kurtarmak için zamanla yarışan 112 Acil Çağrı Merkezi personellerine gelen çağrılardan bazıları hem güldürdü hem de hayrete düşürdü. Bayburt 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen çağrıların yüzde 67'si asılsız, yüzde 33'ü ise acil çağrı olarak kayıtlara geçti.

Değişik istekler ile telefonları meşgul eden vatandaşların pes dedirten aramaları, ekiplerin gerçekten acil durumu olan vatandaşlara yardım elinin uzatılmasına engel oluyor.

112.jpg

'ÇEVREMDE BİR SÜRÜ ÖLÜ VAR'

Geçtiğimiz günlerde alkollü vatandaşın 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak çevresinde bir sürü ölü olduğunu söylemesi üzerine 112 Çağrı Merkezi personelleri harekete geçti. Mezarlıktan arayan vatandaşın alkollü olduğunu anlayan personeller, vatandaşa gerekli uyarılarda bulunduktan sonra çağrıyı sonlandırdılar.

Bu ve bunun gibi çağrılarla merkezin meşgul edildiğini söyleyen 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Burhan Yıldızoğlu, telefonları gereksiz yere meşgul eden vatandaşlara duyarlı olmaları çağrısında bulunarak, çağrıların kaydedildiğini, kaydedilen çağrılarla suç duyurusunda bulunduğunun altını çizdi.

'HASTANE RANDEVUSU OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORLAR'

Acil çağrı olmayan asılsız çağrıların asılsız çağrı oranını yükselttiğini söyleyen Yıldızoğlu, "Bize gelen çağrıların 33’ü acil çağrı olup, yüzde 67’si asılsız veya bilgi amaçlı çağrı olarak kayıtlara geçti. Acil çağrı olmayan asılsız çağrılarda vatandaşlar merkezimizi arayarak hastane randevusu oluşturmaya çalışıyorlar. Hatalı park şikayeti olan insanlar yine merkezimizi gereksiz yere meşgul ederek, durumu şikayet ediyorlar. Bu gibi talep ve istekler asılsız çağrı oranımızı bir hayli yükseltiyor." dedi.

'ACİL VAKALARA YARDIMCI OLMAMIZI ENGELLİYOR'

Garip çağrılarla hemen hemen her gün karşılaştıklarını belirten Yıldızoğlu, "Mezarlıktan arayan bir vatandaş, etrafında ölülerin fazla olduğunu söyledi. Duruma müdahale etmek isteyen personellerimiz şahsın alkollü olduğunu anladıktan sonra gerekli uyarılarda bulunup çağrıyı sonlandırdılar. Filistin için Kızılay’ın kan bağışı toplayıp toplamadığı soruldu. Lokantayı aramış gibi davranıp sipariş verilmeye çalışıldı. Bu çağrılar hatlarımızı gereksiz yere meşgul ediyor, vatandaşların acil vakalarına yardımcı olmamızı engelliyor." diyerek konuştu.

112-2.jpg

UKRAYNA-RUSYA SAVAŞINA KATILMAK İÇİN ARAMIŞ

Ara verilen Süper Lig maçlarının ne zaman başlayacağını merak eden bir başka duyarsız vatandaş 112’yi arayarak lig maçlarının tarihini sordu. Sakatlanan futbolcunun sağlık durumunu öğrenmek isteyen vatandaş ise hatları meşgul ederek merakını gidermeye çalıştı, çağrı merkezi personellerini oyaladı.

Rusya-Ukrayna savaşına katılmak isteyen vatandaşın 112’yi arayarak Genelkurmay Başkanı ile görüşmek istediğini söyleyen Yıldızoğlu, "Lig maçlarına ne kadar ara verildiğini öğrenmek isteyenler yine merkezimizi arıyor. Bu çağrılar Kabahatler Kanununa göre değerlendirilmekte, asılsız ve kasıt amacı güden çağrılarda işlem yapılmaktadır. Tekrarı halinde savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu buradan hatırlatmak istiyorum." şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN