12 gün boyunca uyutuldu, 65 kez ameliyat oldu! Vücudunun neredeyse tamamında yanıklar oluştu

12 gün boyunca uyutuldu, 65 kez ameliyat oldu! Vücudunun neredeyse tamamında yanıklar oluştu

İstanbul Kağıthane'de babasına ait kuaför dükkanında çıkan yangında vücudu ağır şekilde yanan Engin Buğra İskender, büyük bir yaşam mücadelesi verdi. Üçüncü derece yanıklarla hayata tutunmaya çalışan 15 yaşındaki genç, tam 65 cerrahi operasyon geçirdi ve 12 gün boyunca uyutuldu. Tüm bu zorluklara rağmen hayata yenilmeyen Engin, felaketi yaşadığı kuaförde şimdi tıraş yaparak yeniden hayata tutunuyor. İşte tüm detaylar…

Kağıthane Hamidiye Mahallesi'nde meydana gelen korkunç kaza, 15 yaşındaki Engin Buğra İskender'in hayatını kökten değiştirdi. İddiaya göre, arkadaşlarıyla kuaför dükkanında vakit geçiren Engin, çay demlemek için ocağa koyduğu çaydanlığı sohbete dalarak unuttu. Çaydanlığın ocakta patlamasıyla mutfakta hızla yangın çıktı. Yangının buzdolabına sıçrayarak büyümesi üzerine, Engin yangını söndürmeye çalışırken alevler kıyafetlerine de sıçradı. Üstünde eriyen kıyafetlerin vücuduna yapışması sonucu genç, ağır yaralandı.

TEDAVİSİ UZUN SÜRDÜ

Arkadaşlarının yardımıyla dışarı çıkarılan Engin Buğra İskender, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından önce Sarıyer Çayırbaşı Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, durumu ağır olduğu için buradan da Kocaeli Şehir Hastanesi'ne sevk edildi.

yeni-prengin-bugra-iskenderoje.jpg

Engin'in vücudunda üçüncü derece yanıklar oluştuğu ve bilincinin kapalı, durumunun ağır olduğu bildirildi. Yangının çıkış nedeninin çaydanlıktan başladığı ve buzdolabına sıçrayarak büyüdüğü itfaiye ekiplerinin yaptığı soğutma çalışması sonrası tespit edildi.

65 AMELİYAT GEÇİRDİ

Genç Engin, tedavi süresince inanılmaz bir mücadele verdi. Tam 65 kez ameliyat edildi ve bu zorlu süreçte 12 gün boyunca uyutuldu. Yaşadığı acı dolu günleri anlatan genç, yılmaz ruhunu şu sözlerle dile getirdi: "Ben zaten küçüklüğümden beri öyle bir yılma bende yok. Ben mesela motosiklet sürerken işte kaza yaptım mesela parmağım işte şuradan koptu mesela yani tekrar yerine diktiler yani ben yine motosiklet sürdüm yine yılmadım.".

FELAKETİ YAŞADIĞI YERDE YENİ BİR YOL ÇİZDİ

Tüm bu zorluklara rağmen yaşama sıkı sıkıya tutunan Engin Buğra İskender, sağlığına kavuştuktan sonra büyük bir kararlılık örneği sergiledi. Olayın yaşandığı babasına ait kuaför dükkanında çalışmaya başlayan genç, tıraş yaparak normal hayatına döndü.

engin-bugra-iskender-yangin.jpg

Engin, yaşadığı felaketten sonra bile pes etmeyenlere örnek oluyor: "Hiç umursamıyorum yüzümdeki, kolumdaki, vücudumdaki izleri. Şükürler olsun benim arkadaşlarım yanımda. Olmasa da sonuçta başka arkadaşlar var, başka şeyler var, başka çevre var.". Tüm mücadele edenlere seslenen Engin, mücadelenin asla bırakılmaması gerektiğini vurguluyor: "Bu mücadeleyi kesinlikle bırakmasınlar. Ben bırakmadım yılmadım hala da devam ediyorum.".

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN