14 Mayıs'ta ilk kez oy kullanacak seçmen sayısı belli oldu! İşte seçime etki edecek Z nesli!

14 Mayıs'ta ilk kez oy kullanacak seçmen sayısı belli oldu! İşte seçime etki edecek Z nesli!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 14 Mayıs seçimleri öncesi seçimle ilgili verileri kamuoyuyla paylaştı. Yener'in açıklamasına göre önümüzdeki seçimlerde yurt içi ve yurt dışından toplam 64 milyon 113 bin 941 kişi sandığa gidecek. İlk kez oy kullanacakların sayısı ise bu sayının hatırı sayılır bir kısmını oluşturuyor. Peki 14 Mayıs'ta kaç kişi ilk kez oy kullanacak? İşte ayrıntılar...

Tüm Türkiye 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine kilitlenmiş durumda. Seçimlerde kaç kişinin sandığa gideceği, ne kadarının ilk kez oy kullanacağı merak konusu oldu. Konuyla ilgili bilgiler veren Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, seçimlerle ilgili verileri kamuoyuyla paylaştı.

Buna göre önümüzdeki seçimde yurt içi ve yurt dışından toplam 64 milyon 113 bin 941 kişinin oy kullanacak. Bunun 5 milyona yakın bir kısmı ise ilk kez oy kullanacak seçmenlerden oluşuyor. Eğer cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kalırsa bu rakama 47 bin 523 seçmen daha katılacak.

ysk-baskani.jpg

"İLK KEZ OY KULLANACAK SEÇMEN SAYISI 4 MİLYON 904 BİN"


YSK Başkanı Yener, açıklamasında şu detaylara yer verdi: "Seçmenlerimizin yüzde 49,40'ını erkek seçmenlerimiz oluşturmaktadır. Seçimde ilk kez oy kullanacak seçmen sayısı 4 milyon 904 bin 672 olup cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması halinde bu seçmen sayısına ilaveten 47 bin 523 seçmen de 28 Mayıs'ta ilk kez oy kullanacaktır.

oy-kullanmak2.jpg

TOPLAM SEÇMEN SAYISI 64 MİLYON 113 BİN 941


Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması halinde 28 Mayıs'ta bu sayıya ilaveten yurt dışında ilk kez oy kullanacak seçmen sayımız 2 bin 435 olacaktır. Toplam seçmen sayımız 64 milyon 113 bin 941 sayısına ulaşmaktadır.

oy-kullanmak3.jpg

"TÜM BİLGİLER SİYASİ PARTİLERİMİZLE PAYLAŞILMAYA BAŞLANMIŞTIR"


Listeler siyasi partilerimizle paylaşılmaya başlanmıştır. Kamuoyunun seçmen listelerine ulaşım konusunda bir kısım haberler çıkmış olup, seçime katılan tüm siyasi partilerimizle seçmen listelerimiz ve sandık bilgilerimiz siyasi partilerimizle paylaşılmaya başlanmıştır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN