180 kişiyi dolandırdılar: 300 bin liralık 'bungalov' vurgunu

180 kişiyi dolandırdılar: 300 bin liralık 'bungalov' vurgunu

Düzenledikleri sahte bungalov ilanlarıyla aralarında depremzede vatandaşların da olduğu 180 kişiyi 300 bin lira dolandıran 4 şüpheli, Sakarya merkezli Denizli ve Mersin illerinde polis ekiplerince gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda yakalandı. Şüphelilerden 3'ü tutuklanırken, biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Son zamanlarda artan bungalov dolandırıcılarına bir yenisi daha eklendi. Vatandaşların yoğun ilgisini fırsat bilen dolandırıcılar, kurdukları sahte sosyal medya ve internet siteleri üzerinden mağduriyet yaşatıyor. Sosyal medya platformu üzerinden Sakarya’nın Sapanca ilçesinde kiralık bungalov sahte ilanlarıyla aralarında depremzede vatandaşların da bulunduğu 180 kişi 300 bin TL dolandırıldı.

Harekete geçen Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, bilişim sistemlerini kullanmak suretiyle dolandırıcılık suçu işlediği tespit edilen şahıslara yönelik operasyon düzenlendi. Haksız kazanç elde ettiği tespit edilen şüphelilere yönelik, Sakarya merkezli Denizli ve Mersin illerinde eşzamanlı operasyon gerçekleştirildi.

2-003.jpg

ALTIN, NAKİT, BANKA KARTI ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonda 4 şüpheli gözaltına alındı. Şahısların adreslerinde yapılan aramalarda; 80 gram altın ve 4 bin 350 TL nakit para, çok sayıda banka ve kredi kartları ile suçta kullanıldığı değerlendirilen cep telefonları ele geçirildi. Adli mercilere sevk edilen şüphelilerden 3’ü tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 1’i ise adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN