1995'ten bu yana en yüksek seviyede! ABD'de her 11 dakikada bir kişi silahla öldürüldü

1995'ten bu yana en yüksek seviyede! ABD'de her 11 dakikada bir kişi silahla öldürüldü

Silahlı şiddet olaylarının yaygın olduğu ve silahlanma tartışmalarına yol açtığı ABD'de, 2021 yılında öldürülenlerin sayısı açıklandı. Johns Hopkins Silahlı Şiddet Çözümleri Merkezinin hazırladığı ABD'de 2021'deki Silah Şiddeti raporuna göre, her 11 dakikada bir kişinin silahlı şiddet sonucu hayatını kaybettiği belirtildi. Ülkedeki silahlı şiddet nedeniyle ölen kişi sayısı 1995'ten bu yana en yüksek seviyelere çıktı.

Silah kullanımının yaygın olduğu ABD'de 50 bini aşkın kişi ya intihar etti ya da silah kullanarak insanların ölümüne neden oldu. Veriler gösteriyor ki son yıllarda ABD'de silah sahibi olma oranı belirgin bir şekilde arttı. ABD'nin Silahlı Şiddet Arşivi'nin verileri, 5 Haziran 2022 itibariyle ülkede en az 246 kitlesel silahlı saldırı yaşandığını ortaya koydu.

GÜNLÜK HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 134 KİŞİ

ABD'de 2021'de silahlı şiddet sebebiyle günlük ölü sayısının yaklaşık 134 olduğuna işaret edilen raporda, her 11 dakikada bir kişinin de aynı sebeple yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Ülkede, söz konusu şiddet nedeniyle önceki yıla göre can kaybı yaklaşık 3 bin 600 artarak 48 bin 830 bin kişiye ulaştı. Raporda, 20 bin 958 kişinin silahlı cinayete kurban gittiği kaydedilirken, 26 bin 328 kişinin ise silahla intihar ettiğine dikkat çekildi.

'ÇOCUKLAR VE GENÇLER ARASINDA...'

ABD'de silahla intihar vakalarında 2020'ye göre yüzde 8,3 artış görülürken, silahlı cinayet oranlarında ise yüzde 7,6 artış kayıtlara geçti. Raporda, "Silah, bir kez daha, Kovid-19'u, trafik kazalarını ve kanseri geride bırakarak 2021'de de çocuklar ve gençler arasında en büyük ölüm sebebi oldu." ifadesi yer aldı.

Ayrıca, raporda, siyahilerin diğer gruplara göre, 14 kat daha fazla silahlı şiddet nedeniyle hayatını kaybettiği vurgulandı.

BUGÜN MEZUNİYET TÖRENİNDE SİLAHLI SALDIRI MEYDANA GELDİ

Bugünde ABD'de bir saldırı daha gerçekleşti. ABD’nin Virginia eyaletinde bir lisenin mezuniyet töreninde silahlı saldırı meydana geldi. Yedi kişinin vurulduğu saldırıda iki kişi hayatını kaybetti.

GVA'nın verilerine göre ise ülkede 2021 yılında 14 bin 723 cinayet ve ölümcül silahlı saldırı olayı yaşandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN