2.500 fide toprakla buluştu! Baba-kız üretiminden ilk hasatta 20 tondan fazla rekolte bekleniyor

2.500 fide toprakla buluştu! Baba-kız üretiminden ilk hasatta 20 tondan fazla rekolte bekleniyor

Adana’da 2.500 fide toprakla buluştu. 1500 rakımda kurdukları serada üretim yapan baba-kız ilk hasatta 20 tondan fazla rekolte bekliyor.

Adana Saimbeyli’ye bağlı Yeniköy Mahallesi’nde Hüseyin Bulanık ve kızı Zeynep Bulanık, 1500 rakıma kurdukları serada ilk domates hasadını yaptı. Yüksek rakımda model bir üretim alanı oluşturan baba-kız, bölgedeki alternatif tarım çalışmalarına örnek oldu.

adanada-baba-kiz-uretimi-1.jpg

1 dönüme kurulan iki tünelli serada 2.500 domates fidesini toprakla buluşturan baba-kız, sezon sonuna kadar 20 tondan fazla rekolte hedefliyor. Yaz döneminde domates yetiştirilen serada, kış sezonunda da marul ve ıspanak üretimi planlanıyor.

adanada-baba-kiz-uretimi-2.jpg

MODEL ÜRETİM BÖLGE İÇİN ÖRNEK OLDU

İlk hasat heyecanına ortak olan Saimbeyli Belediye Başkanı Mahmut Dal, yüksek rakımda atılan üretim adımının önemine dikkat çekerek, "Bu seranın bulunduğu alanı gördünüz. Seramız bir dönüm üzerine kurulmuş, iki tünelden oluşan bir yapıya sahip. Buradaki asıl önemli konu yetiştirilen üründen ziyade, 1500 rakımda bu cesaretin gösterilmesi ve ilk adımın atılmasıdır” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN