2016'dan bu yana bir ilk! Süper El Nino belası geliyor... Metrelerce kar yağacak, El Nino bu kez kışımızı berbat edecek

2016'dan bu yana bir ilk! Süper El Nino belası geliyor... Metrelerce kar yağacak, El Nino bu kez kışımızı berbat edecek

Türkiye'de tüm dikkatler kış ayına çevrilmiş durumda. Yaz mevsiminin oldukça sert geçmesinde etkisi olan El Nino'nun etkisi kış mevsiminde de sürecek. Şiddetini katlayarak artıracağı belirtilen El Nino, daha etkili hali olan Süper El Nino'ya dönüşecek. Türkiye, o yıldan itibaren ilk kez böyle bir durum ile karşı karşıya. İşte tüm detaylar...

Meteoroloji uzmanları tarafından kış mevsimine dair tahminler gelmeye devam ediyor. Yaz mevsiminde El Nino etkisiyle mevsim normallerinin üzerine çıkan sıcaklık eylül ayı ile birlikte son buldu. El Nino'nun etkisinin kış mevsiminde de devam edeceği belirtiliyor. Kara kış beklentileri ise her geçen gün büyüyor.

KARA KIŞ KAPIYA DAYANDI

Yaz mevsiminin sıcak ve kurak geçmesinin ardından gözler kış mevsimine çevrildi. Sıcak hava dalgalarının etkisiyle yükselen dereceler mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla barajları ve içme sularını adeta kuruttu. Eylül ayı ile birlikte yağış beklentileri devam ederken iklim değişikliği nedeniyle beklenen yağışlar henüz gelmedi.

Kuraklık sorunu her geçen süre içerisinde yeni bir boyut kazanırken, meteoroloji uzmanlarından kış mevsimine dair tahminler paylaşıldı. Yaz boyunca etkili olan El Nino, kış mevsiminde de etkisini sürdürecek. Sert geçeceği iddia edilen kış mevsimi şimdiden "Kara kış" olarak nitelendirilmeye başladı.

f6iyysixaaaxdrr.jpg

SÜPER EL NİNO

Yaz mevsimi gibi kış mevsiminin de oldukça sert geçmesi bekleniyor. Meteoroloji uzmanları tarafından yapılan paylaşımlar ile birlikte El Nino'nun seviye atlayacağı belirtiliyor. Kış mevsiminde El Nino değil Süper El Nino'nun etkili olacağını açıklayan Kerem Ökten, grafik paylaştı.

Kara kış paylaşımlarını doğrular nitelikteki paylaşıma not olarak ise, "Bu Kış süper el nino bekleniyor. Avrupa modeline göre değer 2.0'ı geçiyor. 2016'dan sonra bir ilk..." açıklamasını yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN