2017 kışı geliyor! Başta İstanbul tüm Türkiye hazır olsun: Sibirya koptu geliyor

2017 kışı geliyor! Başta İstanbul tüm Türkiye hazır olsun: Sibirya koptu geliyor

Meteorolojik kaynaklar ve uzmanlardan başta İstanbul olmak üzere uyarılar gelmeye başladı. Son günlerde soğuyan havanın daha da soğuyacağını belirterek detaylar paylaşıldı. Yaz mevsiminde hava koşullarının aşırı olmasıyla birlikte gözler kış mevsimine dikildi. Bu kış 2017 kışını hatırlatacak. İşte tüm detaylar...

Yaz sonunda kavrulmuş bir Türkiye ile karşı karşıya kaldık. Aşırı sıcak günlerin geride kaldığı günlerde serinleme vakti geldi. Yaz mevsimi boyunca etkisini sürdüren El Nino'nun kış mevsiminde de etkili olması bekleniyor. Uzmanlar tarafından kapıyı pencereyi kapatın uyarıları ardı ardına geliyor. Türkiye donmaya hazır olsun.

KIŞLIKLAR ÇIKARMANIN VAKTİ GELDİ

Aşırı sıcak geçen yaz mevsiminin ardından uzmanlar ve meteorolojik kaynaklar tarafından kış mevsimine dikkat çeken açıklamalar gelmeye devam ediyor. Yaz sezonunda peş peşe rekor kıran sıcaklıklardan eylül ayı ile birlikte eser kalmadı.

Sıcaklıklar aniden düşse de mevsim normallerine henüz gelmedi. Mevsim normallerine yaklaşan sıcaklıkların eylül ayı ile birlikte daha da düşmesi bekleniyor. Yaz mevsiminde aşırı yaşanan hava şartlarının kış mevsimine de yansıması bekleniyor.

snowcover-1.png

2017 KIŞI GERİ GELİYOR

Kış mevsimini sabırsızlıkla bekleyen Kerem Ökten'den bir paylaşım daha geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile Sibirya'ya gözünü dikti. Kış mevsiminin soğuk geçeceği tahminleri ise vatandaşları paniğe sürükledi. Yükselen hayat pahalılığı nedeniyle vatandaş sert geçeceği iddia edilen kışı atlatmanın yolunu arıyor.

Sibirya hakkında sürekli olarak açıklamalar yapan Kerem Ökten, ilerleyen hafta itibariyle Sibirya'da yoğun kar yağışlarının başlayacağını belirterek, "Ekim ayı sonunda 2016 gibi tüm Rusya'yı kaplamasını ve bize 2017 kışını tekrar getirmesini temenni ediyorum..." sözlerine yer verdi. 31 Ekim 2016 tarihine ait bir Sibirya görseli paylaşarak kar severlerin yüzünü güldürdü.

2017 KIŞI NASIL GEÇTİ?

2017 kışı İstanbul başta Türkiye'nin pek çok yerinde hayatı felç etmişti. Özellikle İstanbul'da kuvvetli rüzgârın etkisiyle tipiye dönüşen kar yağışı ile vapur seferleri iptal edilmiş, İstanbul ve Çanakkale boğazları gemi trafiğine kapatılmıştı. Olumsuz hava şartları nedeniyle aç kalan tilkilerin şehre indiği görülürken bazı bölgelerde kar kalınlığı 120 cm’yi geçmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN