TUS ve STS sonuçları nasıl öğrenilir? İşte 2021 TUS ve STS sınav sonuçları sorgulama

TUS ve STS sonuçları nasıl öğrenilir? İşte 2021 TUS ve STS sınav sonuçları sorgulama

Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) ve Seviye Tespit Sınavı (STS) Tıp Doktorluğu 2. dönem sınav sonuçları ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden ilan edildi. Tercih yapacak adaylar için sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih kılavuzu yayınlanacak ve TUS tercihleri yapılacak. İşte, ÖSYM TUS ve STS sonuçları sorgulama sayfası...

Doktorların uzmanlık yapabilmek için katılım sağladığı 2021 TUS ve STS sınavının sonuçları, beklenen tarihten erken açıklandı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), TUS ve STS Tıp Doktorluğu (2. Dönem) sınav sonuçlarını web sitesinden erişime açtı. Sonuçları merakla bekleyen adaylar, şimdi tercihler için hesap kitap yapacak.

2021 TUS 2. DÖNEM SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

5 Eylül 2021 tarihinde yurt genelinde yapılan Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2021-TUS 2. Dönem) ve Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavına (2021-STS Tıp Doktorluğu 2. Dönem) ait değerlendirme işlemleri tamamlandı.

TUS ve STS sonuçları ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr adresinden ilan edildi. Adaylar, TC kimlik numaraları ve şifreleriyle erişebilecek.

Aynı tarihte yapılan Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı sonuçları da aynı internet sitesinden öğrenilebilecek.

TUS VE STS SINAVI SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

VVV

2021 TUS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

TUS sonucunu öğrenen adaylar tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden yapılacak duyurular kısmından öğrenecekler.

TUS tercihi yapacak adayların yerleştirmeleri için puanları, tercih sıraları ve programların kontenjanları göz önünde tutularak bilgisayar üzerinden yapılacak.

TUS sonucuna göre yerleştirme/ek yerleştirme işleminin yapılabilmesi için yabancı dil yeterliliği ve mesleğini yapmaya yetkili olma yani diplomasının Sağlık Bakanlığı tarafından tescil edilmiş olma şartı aranır.

Tercih yapacak adaylar için sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih kılavuzu yayınlanacak. TUS tercihleri ÖSYM tercih kılavuzu doğrultusunda gerçekleşecek.

TUS VE STS SINAVI SORULARI VE CEVAPLARI YAYINLANDI MI?

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2021-TUS 2. Dönem) ve Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2021-STS Tıp Doktorluğu 2. Dönem) adaylarının cevap kağıtlarının görüntüleri ve cevap kağıtları, sınava giren adayların sorulara verdikleri yanıtlarını ve değerlendirme sonuçlarını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresinden 27 Eylül 2021 tarihinde saat 16.15'ten itibaren 10 gün süreyle erişime açıldı.

Adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresine TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra ilgili sınavı ve 'Cevap Kağıdı Görüntüleme' ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kağıdı görüntüsünü, cevap kağıdına yaptıkları işaretlemeleri, bu işaretlemelerin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen aday cevaplarını ve soruların doğru cevaplarını görebileceklerdir.

Ayrıca adaylar, aday cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabı ile ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevabı görebileceklerdir.

Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenmektedir. İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile birlikte ham puanları da gösterilmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN