DGS ek tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak? 2021 DGS ek tercih tarihleri belli oldu mu?

DGS ek tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak? 2021 DGS ek tercih tarihleri belli oldu mu?

DGS ek yerleştirme başvurusu için ÖSYM'den gelecek haber bekleniyor. Zira, 14 Eylül 2021 günü açıklanan DGS esas yerleştirme sonuçlarının ardından ek tercih yapılacağı açıklandı. ÖSYM'den henüz DGS ek tercih işlemlerinin ne zaman yapılacağına ilişkin bir duyuru yapılmadı. İşte, DGS ek yerleştirme tarihleri son durum...

2021 DGS ek tercih tarihleri, iki yıllık önlisans programlarını dört yıllık lisans programlarına tamamlamak isteyen adaylar tarafından yakından takip ediliyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercih sonuçları sonrası lisans programlarına yerleşemeyenler ikinci tercihlerini yapmak için başvuru tarihlerini bekliyor. ÖSYM tarafından yayınlanacak DGS ek tercih kılavuzuna göre yerleştirme işlemleri yapılacak.

DGS EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN 2021?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ek tercih tarihleri henüz açıklanmadı. Geçtiğimiz yıl ÖSYM takvimi göz önüne alındığında, DGS ek tercihleri için ilerleyen haftalarda açıklama yapılması bekleniyor.

2020 yılında DGS tercih sonuçları 7 Ekim'de açıklanmış, ek tercihler 5-11 Kasım 2020 tarihleri aralığında alınmıştı.

DGS EK TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

Sınava katılan adayların, 2021 DGS ek yerleştirme boş kontenjanları ile tercih işlemlerini hangi tarihler arasında yapacakları ÖSYM'nin internet sitesinden duyurulacak.

DGS ek tercih kılavuzu ÖSYM tarafından henüz yayınlanmadı.

2021 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar, ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değil. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için DGS'ye girmiş ve esas yerleştirmede hiçbir programa yerleştirilmemiş olmak gerekiyor.

DGS EK TERCİH BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaylardan yerleştirme ücreti alınmaz fakat, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde (ek yerleştirmeler dahil) adaydan yerleştirme ücreti alınır. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacak.

DGS ek tercihleri henüz açıklanmadığı için ek tercih ücreti de belli değil.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN