ALES/2 sonuçları açıklandı mı 2021? İşte ÖSYM ALES sınav sonuçları sorgulama sayfası

ALES/2 sonuçları açıklandı mı 2021? İşte ÖSYM ALES sınav sonuçları sorgulama sayfası

2021 ALES/2 sınav sonuçları, ÖSYM öğrenci giriş ekranı sonuc.osym.gov.tr adresinden ilan edildi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin yılda üç kez düzenlediği Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın (ALES) ikincisinin sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih işlemleri yapılacak. İşte, ALES sınav sonuçları görüntüleme...

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın (ALES) ikincisi 19 Eylül 2021 günü yapıldı. Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, eğitim planlamacısı gibi kadrolara yapılacak atamalar için düzenlenen sınava on binlerce aday katıldı.

ALES/2 SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın (ALES) sonuçları açıklandı. Sınava giren adaylar, sonuçlara sonuc.osym.gov.tr üzerinden ve ÖSYM AİS mobil uygulamasından ulaşabilir.

ALES PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı bu sınavın cevap kağıtları ÖSYM'de optik okuyucu ile okunuyor ve bilgisayar ortamında değerlendiriliyor.

Adayların her testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanıyor, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde ediliyor.

Her test için sınavı geçerli tüm adayların ham puanlarının ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülüyor.

ALES PUANI KAÇ YIL GEÇERLİ?

Lisansüstü öğrenim görmek isteyen yada akademik kariyer planlaması yapan adayların katılım sağladığı ALE sınavın sonuçları, açıklandığı günden sonra 5 yıl süreyle geçerli olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN