YKS 2. ek yerleştirme ne zaman? YKS 2. ek tercih tarihleri belli oldu

YKS 2. ek yerleştirme ne zaman? YKS 2. ek tercih tarihleri belli oldu

YKS 2. ek tercih ÖSYM giriş ekranı ais.osym.gov.tr internet sitesinden yapılacak. TYT'den 140 puan ve AYT'den 170 puan alanlara özel yapılacak YKS 2. ek yerleştirme başvuruları, 14-18 Ekim 2021 günleri arasında alınacak. İşte, ÖSYM YKS 2. ek tercih kılavuzu...

YKS ikinci ek tercih tarihleri belli oldu. Esas yerleştirme ve birinci ek yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversiteye kayıtlar 7 Ekim 2021 günü sona erdi. Bu tarihten sonra boş kalan kontenjanlar belli olacak ve YKS 2. ek yerleştirme işlemleri başlayacak.

Hatırlanacağı üzere, 2021-2022 eğitim yılına özel olarak adaylara YKS 2. ek tercih hakkı tanındı. TYT'de 160 olan baraj puanı sadece bu yılla sınırlı kalmak üzere 140 puana, AYT'de 180 olan baraj puanı 170 puana indirildi. Yerleştirmede adaylar, YKS puanları puanlarına göre boş kalan kontenjanlara ÖSYM tarafından yerleştirilecek.

YKS 2. EK TERCİHLER NE ZAMAN?

YKS ikinci ek tercih tarihleri 14-18 Ekim 2021 günleri arasında alınacak.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), bu yıla özel olarak adaylara ikinci ek tercih hakkı tanınacağını açıkladı. 2021 YKS sonuçlarına göre yapılan esas yerleştirme ve 1. ek yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2. ek yerleştirme yapılacak.

140 PUAN ALANLAR İÇİN EK TERCİH TARİHLERİ

YKS 2. ek yerleştirmeyle ilgili açıklama yapan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, "Değerli adaylarımız, 2021-YKS İkinci Ek Yerleştirme tercih işlemlerini yarın başlatacağız. Tercihlerinizi 14-18 Ekim 2021 tarihleri arasında ais.osym.gov.tr sayfamızdan ve ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan yapabilirsiniz. Yapacağınız tercihlerin şimdiden hayırlı olmasını dilerim." dedi.

YKS 2. EK YERLEŞTİRMEDE KİMLER TERCİH YAPABİLECEK?

Bu yıl özel olarak adaylara tanınan 2. ek yerleştirme imkanından; Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanı 140-150 aralığında olan adaylar, Alan Yeterlilik Testleri/Yabancı Dil Testi (AYT/YTD) puanı 170-180 olan adaylar faydalanabilecek.

ÖSYM, AYT/YDT puanı 180 ve üzerinde olan adayların esas yerleştirme ve 1. ek yerleştirme işlemlerinde puan ve başarı sıralarının korunacağı vurgulanan açıklamada, tercih ve yerleştirme sürecinin daha önce ilan edildiği şekilde tamamlanacağını duyurdu.

Ayrıca, özel yetenek sınavı sonucu ile bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran adaylar da ikinci ek yerleştirmede tercih yapabilecek.

YKS 2. EK TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

Esas yerleştirme ve 1. ek yerleştirme işlemlerinde daha önce ilan edilen baraj puanlarında herhangi bir değişikliğe gidilmedi. Boş kalan kontenjanlar için ilave bir tercih fırsatı tanınarak TYT puanı 140 ve üzerinde olan adaylar ile AYT/YDT puanı 170 ve üzerinde olan adaylar için 2. ek yerleştirme işlemleri esnasında tercihte bulunma imkanı verildi.

Buna göre ikinci ek yerleştirme işlemleri sürecinde TYT puanı 140 ve üzerinde olan adaylar önlisans programlarında, AYT/YDT puanı 170 ve üzerinde olan adaylar lisans programlarında boş kalan kontenjanlara tercihte bulunabilecek.

140 puan alanların da tercih yapabileceği YKS ikinci ek yerleştirme tercih kılavuzu ÖSYM'nin sitesinde yayınlandı.

2021 YKS 2. EK TERCİH KILAVUZU

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN