DGS ek yerleştirme ne zaman 2021? DGS ek tercih tarihleri ve kılavuzu bekleniyor

DGS ek yerleştirme ne zaman 2021? DGS ek tercih tarihleri ve kılavuzu bekleniyor

2021 DGS ek tercih kılavuzu ÖSYM tarafından henüz yayınlanmadı. Sınavın temmuz ayında yapılmasına karşın ek yerleştirme tarihlerinin açıklanmaması, adaylarda merak uyandırdı. Esas yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından boş kalan kontenjanlar için ek tercihler alınacak. İşte, DGS ek tercihler son durum...

DGS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite kayıtları eylül ayında tamamlandı. 11 Temmuz 2021 tarihinde uygulanan DGS'de tercihlerini yapan adaylar sonuçlarını ÖSYM tarafından yapılan değerlendirmelerin ardından öğrendiler. Şimdi gözler ek tercih sürecine çevrildi.

2021 DGS EK TERCİH TARİHLERİ BELLİ OLDU MU?

DGS ek tercih tarihleri henüz belli olmadı. Boş kalan kontenjanlar için gerek duyulduğu takdirde Yükseköğretim Kurulu kararı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacağı açıklandı. Fakat 2021 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ek yerleştirme başvurularının ne zaman alınacağı açıklanmadı.

Geçen yıl DGS tercih sonuçları 7 Ekim 2021'de açıklanmış, ek tercihler 5-11 Kasım 2020 tarihleri arasında alınmıştı.

DGS EK TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

Sınava katılan adayların, 2021 DGS ek yerleştirme boş kontenjanları ile tercih işlemlerini hangi tarihler arasında yapacakları ÖSYM'nin internet sitesinden duyurulacak.

DGS ek tercih kılavuzu ÖSYM tarafından henüz yayınlanmadı.

2021 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar, ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değil. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için DGS'ye girmiş ve esas yerleştirmede hiçbir programa yerleştirilmemiş olmak gerekiyor.

DGS EK TERCİH BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaylardan yerleştirme ücreti alınmaz fakat, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde (ek yerleştirmeler dahil) adaydan yerleştirme ücreti alınır. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacak.

DGS ek tercihleri henüz açıklanmadığı için ek tercih ücreti de belli değil.

DGS EK TERCİH BAŞVURUSU KİMLER YAPABİLİR?

2021 DGS esas yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar, ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değil. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2021 DGS'ye girmiş ve esas yerleştirme ile hiçbir programa yerleştirilmemiş olmak gerekiyor.

Tercihler adaylar tarafından, bireysel olarak internet aracılığıyla, TC kimlik numaraları ve şifreleri kullanılarak elektronik ortamda yapılacak. Posta ile ÖSYM'ye gönderilen veya elden verilen tercihler işleme alınmayacak.

Ek yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin internet sayfasında yayınlanacak. Sonuçlar açıklandıktan sonra adayların sonuç belgelerinde belirtilecek tarihlerde yerleştirildikleri programa kayıtlarını yaptırmaları zorunludur.

Adaylara ayrıca yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecek. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmünde olacak.

Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaylardan yerleştirme ücreti alınmaz ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde (ek yerleştirmeler dahil) adaydan yerleştirme ücreti 25 TL alınır. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacak.

ÖSYM ÖĞRENCİ GİRİŞ EKRANI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN