YKS 2. ek tercih başvurusu nasıl yapılır? İşte ÖSYM YKS 2. ek tercih kılavuzu

YKS 2. ek tercih başvurusu nasıl yapılır? İşte ÖSYM YKS 2. ek tercih kılavuzu

YKS ikinci ek yerleştirme tarihleri belli oldu. 2021-2022 eğitim sezonuna özel olarak TYT'den en az 140 puan alan adaylar ve AYT/YDT'den en az 170 puan adaylara özel olarak YKS 3. tercih dönemi açıldı. YKS 2. ek yerleştirme başvuruları 14-18 Ekim 2021 günleri arasında ÖSYM giriş ekranı ais.osym.gov.tr adresinden yapılacak. İşte, YKS 2. ek tercih kılavuzu ve başvuru sayfası...

2021 YKS 3. tercihler olarak da bilinen YKS 2. ek yerleştirme kılavuzu ve tabloları ÖSYM tarafından yayınlandı. ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ün yaptığı açıklamaya göre, ikinci ek yerleştirmede baraj puanı düşük olan adaylar da başvuru yapabilecek. YKS baraj puanı bu yıla özel olarak TYT için 140, AYT için 170 olarak belirlendi.

140 PUAN ALANLAR İÇİN YKS 2. EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS) 2. ek tercih başvurularının 14-18 Ekim 2021 tarihleri arasında ais.osym.gov.tr internet sitesi üzerinden alınacağını duyurdu.

YKS 2. EK TERCİH BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

ÖSYM'nin Aday İşlemler Sistemi (AİS) sayfası üzerinden adaylar TC kimlik numarası ve şifresi ile sisteme giriş yaparak başvurularını gerçekleştirebilecekler. Bu başvuruların da tamamlanmasının ardından 2021-2022 yılının son üniversite yerleştirmesi yapılmış olacak.

YKS 2. ek tercih başvurusu yapan adaylardan tercih ücreti olarak 25 TL talep edilecek.

YKS 2. EK YERLEŞTİRME BAŞVURU EKRANI

aw356203-02.jpg

140 PUANLI İKİNCİ EK YERLEŞTİRME SONUÇ BELGESİ NASIL SORGULANIR?

Adaylar, sonuç belgelerine ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecek.

2021 YKS sonuçlarına göre TYT puanı 140-150 aralığında olan adayların OBP'leri eklenmiş yerleştirme puanı (Y-TYT Puanı) ile AYT/YDT puanları 170-180 aralığında olan adayların OBP'leri eklenmiş yerleştirme puanları (Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL puanları), ikinci ek yerleştirmede kullanılmak üzere adayların sonuç belgelerine yansıtıldı.

YKS 2. EK YERLEŞTİRME BARAJ PUANI KAÇ?

YKS 2. ek tercih işlemlerinde baraj puanı TYT'de 140 puan, AYT ve YDT'de 170 puan olarak uygulanacak.

YÖK Başkanı Erol Özvar, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Değerli adaylarımız, 2021-YKS 'yerleştirme' ve 'ek yerleştirme' işlemleri sonucunda boş kalan kontenjanlar için TYT puanı 140, AYT/YDT puanı 170 ve üzerinde olanlar adayların da tercihte bulunabileceği 'ikinci ek yerleştirme' yapılmasını kararlaştırmıştık.

Bir programa yerleşememiş ve tercihte bulunma hakkı elde etmiş olan adaylarımız için '2021-YKS İkinci Ek Yerleştirme' tercih işlemleri 14 Ekim'de başlayacak. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğinize inanıyorum. Yapacağınız tercihlerin hayırlara vesile olmasını dilerim."

YKS 2. EK TERCİH KİMLER YAPABİLİR?

2021 YKS ikinci ek yerleştirmede; esas yerleştirme ve 1. ek yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleşmeyen adaylar ile TYT puanı 140-150 aralığında olan adaylar ve AYT/YDT puanı 170-180 aralığında olan adaylar tercih yapabilecek.

2021 YKS ikinci ek yerleştirmede; merkezi yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan ancak yerleştirilen adaylardan bazılarının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluşan Tablo-3'teki ön lisans programları ile Tablo 4'teki lisans programlarını, ilgili programın puan türünde programın en küçük puanına eşit veya daha büyük yerleştirme puanına sahip olan adaylar; merkezi yerleştirmede kontenjanı dolmayan ve en küçük puanı oluşmayan programları ise ilgili yerleştirme puanı hesaplanmış tüm adaylar tercih edebileceklerinden sonuç belgelerinde, ikinci ek yerleştirmede kullanılmak üzere hesaplanan yerleştirme puanları için başarı sırası yer almamaktadır.

ÖSYM YKS 2. EK TERCİH KILAVUZU

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN