KPSS lisans sınav sonuçları nasıl öğrenilir? İşte 2021 KPSS puanı sorgulama

KPSS lisans sınav sonuçları nasıl öğrenilir? İşte 2021 KPSS puanı sorgulama

Devlet kurumlarına memur ataması için 1 Ağustos 2021 günü düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçları 16 Eylül 2021 Perşembe günü ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinde açıklandı. İşte, lisans KPSS sonuçları sorgulama...

KPSS lisans sınavı sonuçları erişime açıldı. Yüz binlerce memur adayının katılım sağladığı KPSS sınavı, her yıl lisans mezunları için düzenlenirken, önlisans ve lise mezunları için iki yılda bir yapılıyor. 2021 KPSS baraj puanı kurumlara göre değişkenlik gösterse de, genel olarak kamu kurumlarının 70 puan ve üzeri şartı koyduğunu belirtelim.

2021 KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANDI MI?

Lisans mezunları için düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçları 16 Eylül 2021 tarihinde erişime açıldı.

Adaylar sınav sonuçlarını, TC kimlik numaraları ve şifreleri ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve Aday İşlemler Sistemi (AİS) mobil uygulamasından öğrenebilecek.

Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacak. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmünde kabul edilecek.

LİSANS KPSS SINAV SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR?

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Değerli KPSS adaylarımız, Ağustos ayında ardışık üç hafta sonu gerçekleştirdiğimiz 2021-Kamu Personel Seçme Sınavı sınav sonuçları açıklanmıştır. Adaylarımız sonuçlarını sonuc.osym.gov.tr sayfamızdan öğrenebilirler. Sınav sonuçlarının hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

KPSS LİSANS SINAVI SONUÇLARI SORGULAMA SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN