YKS ikinci ek yerleştirme ne zaman? 140 puan alanlar için ek tercih tarihleri belli oldu mu?

YKS ikinci ek yerleştirme ne zaman? 140 puan alanlar için ek tercih tarihleri belli oldu mu?

YKS ikinci ek yerleştirme için gözler ÖSYM'ye çevrildi. Esas yerleştirmenin ardından başlayan üniversite kayıtları devam ediyor. Kayıtların sona ermesinin ardından 1. ve 2. ek yerleştirme tarihleri belli olacak. İşte, ÖSYM üniversite ek yerleştirme dönemi...

YKS ek tercih tarihleri için üniversite öğrencisi adayların heyecanlı bekleyişi sürüyor. Zira, bu yıla özel olarak iki kez ek yerleştirme yapılacağının açıklanmasının ardından üniversite kayıtlarının tamamlanması bekleniyor. Esas yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleşemeyen adaylar, 2021 üniversite ek yerleştirme döneminde tercih yapabilecek.

YKS 1. EK TERCİHLER NE ZAMAN?

Esas yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından yapılacak 1. ek yerleştirme tarihleri henüz belli olmadı. 6-10 Eylül 2021 günleri arasında yapılan üniversite kayıtlarının tamamlanmasının ardından ÖSYM, YKS 1. ek yerleştirme tarihlerini ilan edecek. Herhangi bir önlisans veya lisans programına yerleşemeyen adaylar, üniversite ek tercih sürecinde şansını deneyebilecek

YKS 2. EK TERCİHLER NE ZAMAN?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), bu yıl özel olarak adaylara ikinci ek tercih hakkı tanınacağını açıkladı. 2021 YKS sonuçlarına göre yapılan esas yerleştirme ve 1. ek yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından 2. ek tercih yerleştirme yapılacak.

YKS ikinci ek tercih tarihleri henüz ÖSYM tarafından açıklanmadı.

140 PUAN ALANLAR İÇİN TERCİH TARİHLERİ

Bu yıl özel olarak adaylara tanınan 2. ek yerleştirme imkanından; Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanı asgari 140, Alan Yeterlilik Testleri/Yabancı Dil Testi (AYT/YTD) puanı asgari 170 olan adaylar faydalanabilecek.

ÖSYM, AYT/YDT puanı 180 ve üzerinde olan adayların esas yerleştirme ve 1. ek yerleştirme işlemlerinde puan ve başarı sıralarının korunacağı vurgulanan açıklamada, tercih ve yerleştirme sürecinin daha önce ilan edildiği şekilde tamamlanacağını duyurdu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN