YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2021? İşte YKS ek yerleştirme sorgulama

YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2021? İşte YKS ek yerleştirme sorgulama

YKS 1. ek yerleştirme sonuçları için gözler ÖSYM'ye çevrildi. Üniversitelerin boş kalan kontenjanları için sınava giren adaylar bu yıl iki kez ek tercih yapabilecek. Birinci ek tercih sonuçlarının 27 Eylül-1 Ekim 2021 günleri arasında açıklanması bekleniyor. İşte, YKS ek tercih sonuçları sorgulama...

YKS üniversite ek yerleştirme sonuçları için öğrenci adaylarının heyecanlı bekleyişi sürüyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), YKS 1. ek tercih işlemlerinin sona ermesinin ardından yerleştirme sonuçlarını açıklayacak ve bu yıla özel olarak yapılacak YKS 2. ek tercih tarihleri ilan edilecek. 140 puan barajını geçen adaylar için 2. ek yerleştirme dönemi tarihleri, 1. ek tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından ilan edilecek.

YKS 1. EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

ÖSYM, YKS birinci ek tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihle ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Fakat YKS 1. ek tercihle yerleşen öğrencilerin elektronik kayıtları 4-5 Ekim 2021, esas kayıtları 4-7 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılacak.

Kılavuz bilgileri göz önüne alındığında Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek tercih sonuçlarının 4 Ekim 2021 gününe kadar açıklanması gerekiyor.

Ek yerleştirme işlemine alınan tüm adayların sonuçları ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr adresinden duyurulacak. Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

YKS 1. EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI ÖSYM SORGULAMA SAYFASI

aw355700-02.jpg

YKS 1. EK TERCİH NASIL YAPILACAK?

Yerleştirmede adaylar, yükseköğretim programlarına, ilgili yerleştirme puanları ile varsa ek puanları, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM tarafından yerleştirilir.

Tablo 6A ve 6B ortaöğretimdeki alanlar ile aynı alanda olduğu kabul edilen lisans programlarını; Tablo 6C ise mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarındaki alanların devamı niteliğinde olduğu kabul edilen ve adayların ek puanları ile yerleştirilebilecekleri önlisans programlarını gösteriyor.

Adayların ek puanlarıyla yerleştirilecekleri yükseköğretim programları öğrenebilmeleri için Tablo 6A, 6B1 ve 6C'de kendi alanlarını bulmaları ve bu alanların altındaki yükseköğretim programlarını incelemeleri gerekiyor.

YKS 2. EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), bu yıl özel olarak adaylara ikinci ek tercih hakkı tanınacağını açıkladı. 2021 YKS sonuçlarına göre yapılan esas yerleştirme ve 1. ek yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından 2. ek tercih işlmei yapılacak.

YKS ikinci ek tercih tarihleri henüz açıklanmadı.

140 PUAN ALANLAR İÇİN TERCİH TARİHLERİ

Bu yıl özel olarak adaylara tanınan 2. ek yerleştirme imkanından; Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanı asgari 140, Alan Yeterlilik Testleri/Yabancı Dil Testi (AYT/YTD) puanı asgari 170 olan adaylar faydalanabilecek.

ÖSYM, AYT/YDT puanı 180 ve üzerinde olan adayların esas yerleştirme ve 1. ek yerleştirme işlemlerinde puan ve başarı sıralarının korunacağı vurgulanan açıklamada, tercih ve yerleştirme sürecinin daha önce ilan edildiği şekilde tamamlanacağını duyurdu.

2021 YKS EK TERCİH ÖSYM KILAVUZU

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN