2021 DGS tercih sonuçları açıklandı mı? İşte ÖSYM DGS yerleştirme sonuçları sorgulama

2021 DGS tercih sonuçları açıklandı mı? İşte ÖSYM DGS yerleştirme sonuçları sorgulama

Üniversitelerin önlisans (2 yıllık) bölümlerinden lisans (4 yıllık) bölümlerine geçerek üniversite eğitimlerini sürdürmek isteyen öğrencilerin DGS yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr web adresinden erişime açıldı. İşte, DGS sonuçları öğrenme...

On binlerce öğrenci merakla beklediği Dikey Geçiş Sınavı (DGS) yerleştirme sonuçları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından ilan edildi. Adaylar, DGS tercih kılavuzuna göre tercihlerini online ortamda tamamladı. Lisans bölümlerine yerleşen öğrenciler, şimdi üniversite kayıtları için hazırlıklara başladı.

2021 DGS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercih sonuçlarını 14 Eylül 2021 Salı günü sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıkladı. Sonuçlara ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) mobil uygulamasından da ulaşılabilir.

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, "Değerli DGS adaylarımız, 27 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında tercihlerini aldığımız 2021-DGS yerleştirme sonuçları açıklanmıştır. Sonuçlarınıza sonuc.osym.gov.tr'den ulaşabilirsiniz. Sonuçlarınızın hayırlı olmasını temenni eder, lisans eğitiminizde başarılar dilerim" dedi.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

Bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından 17-24 Eylül 2021 günleri arasında yapılacak.

e-Kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın e-Devlet üzerinden sunduğu 'Üniversite E-Kayıt' uygulamasını tıklayarak www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden 17-22 Eylül 2021 tarihleri arasında elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek.

DGS'DE EK TERCİH VAR MI?

DGS sonuçlarına göre yapılan yerleştirme sonunda adayların tercih etmemesi veya yerleştirilmesi yapılan adayların kayıt için başvurmaması nedeniyle boş kalan kontenjanlar için gerek duyulduğu takdirde Yükseköğretim Kurulu kararı ile ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak.

Adaylar, 2021 DGS ek yerleştirme boş kontenjanları ile tercih işlemlerini hangi tarihler arasında yapacaklarını ÖSYM'nin internet sitesinden öğrenebilecek. Tercihler aday tarafından, bireysel olarak internet aracılığıyla, TC kimlik numaraları ve şifreleri kullanılarak elektronik ortamda yapılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN