KPSS lisans sınavı ne zaman yapılacak? İşte başvuru tarihleri

KPSS lisans sınavı ne zaman yapılacak? İşte başvuru tarihleri

Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olma adaylarının tabi tutulduğu Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) tarihleri belli oldu. 2022 KPSS ne zaman yapılacak? Ortaöğretim, ön lisans ve lisans sınav tarihleri ne, başvuru tarihleri belli oldu mu? Adayların sıklıkla yanıt aradığı sorulardan birkaçı. ÖSYM'nin 2022 sınav takvimini açıklamasıyla bu sorular açıklığa kavuştu. İşte, KPSS tarihleri ve ÖSYM sınav takvimi...

Yılın belirli tarihlerinde gerçekleşen Kamu Personeli Seçme Sınavı ile devletin ilgili kadrolarına belirli sayıda personel ataması gerçekleşiyor. 2022 yılı KPSS tarihleri de kamu personeli adayları için merakla bekleniyordu. ÖSYM tarafından sınav takviminin açıklanmasıyla KPSS tarihi de netleşti. ÖSYM Başkanı Halis Aygün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada sınavların tarihlerine ilişkin paylaşımlarda bulundu.

KPSS LİSANS 2022 NE ZAMAN?

* KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 31 Temmuz’da yapılacak.

* KPSS Alan Bilgisi oturumu 6-7 Ağustos’ta yapılacak.

* KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 14 Ağustos’ta yapılacak.

* EKPSS 24 Nisan’da yapılacak.

* KPSS DHBT 27 Kasım’da yapılacak.

KPSS LİSANS SINAV BAŞVURUSU NE ZAMAN?

KPSS Alan Bilgisi, KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri, KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi sınav başvurusu 24.05.2022 ile 06.06.2022 tarihleri arasında yapılacak.

KPSS LİSANS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS Alan Bilgisi, KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri, KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi sınav sonuçları 2 Eylül’de açıklanacak.

ÖSYM SINAV TAKVİMİ İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN