EKPSS ne zaman 2022? Engelli KPSS başvuru tarihi belli oldu mu?

EKPSS ne zaman 2022? Engelli KPSS başvuru tarihi belli oldu mu?

Engelli KPSS sınav tarihi ve EKPSS başvuru tarihi için gözler ÖSYM'ye çevrildi. Engelli vatandaşların kamu kurumlarında memur olmaları için düzenlenen Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (EKPSS) yurt genelinde iki yılda bir yapılıyor. Son olarak 2020 yılında gerçekleşen EKPSS sınavı 2021 yılı içerisinde yapılmayacak. 2022 yılında yapılacak EKPSS sınav bilgileri daha sonra ÖSYM tarafından açıklanacak. İşte, EKPSS son durum...

Engelli vatandaşların devlet dairelerinde istihdamı için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (EKPSS) 2022 etabı için geri sayım devam ediyor. EKPSS sınavının başvuru ve sınav tarihi, adaylar tarafından yakından takip ediliyor.

EKPSS TARİHİ NE ZAMAN?

Kamu kurumlarında memur olmak isteyen engelli vatandaşların katılım sağladığı Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (EKPSS) 2 yılda bir düzenleniyor.

EKPSS sınavı 2021 yılında yapılmayacak. Engelli KPSS sınavı, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2022 yılında yurt genelinde düzenlenecek. 2022 EKPSS ile ilgili bilgiler daha sonra ÖSYM tarafından duyurulacak.

EKPSS NEDİR?

'Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik' ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan 'Protokol' hükümlerine göre ÖSYM tarafından hazırlanan, EKPSS, başvuru, sınavın uygulanması ve sınav sonuçlarının değerlendirilmesi adımlarından oluşan sınav sistemidir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN