ALES/3 sonuçları ne zaman açıklanacak? 2021 ALES soru ve cevapları erişime açıldı

ALES/3 sonuçları ne zaman açıklanacak? 2021 ALES soru ve cevapları erişime açıldı

ALES sınav sonuçları ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr internet sitesinden 16 Aralık 2021 Perşembe günü ilan edilecek. Yılda üç kez düzenlenen ALES sınavı 2021 yılında son kez yapıldı. ALES/3 soru kitapçığı ve cevap anahtarı ise ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr web sayfasında yayınlandı. İşte, ALES/3 soruları ve cevapları...

Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, eğitim planlamacısı gibi kadrolara yapılacak atamalar için düzenlenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın (ALES) 2021 yılı için üçüncüsü düzenlendi. On binlerce adayın katılım sağladığı sınavın ardından soru kitapçığı ve cevap anahtarı erişime açıldı. ALES/3 soruları ve cevaplarını inceleyen adaylar, tahmini puanlarına göre hesap kitap yapacak.

ALES/3 SORULARI VE CEVAPLARI YAYINLANDI MI?

ALES/3 soru ve cevapları ÖSYM tarafından açıklandı.
ÖSYM'den yapılan açıklama şu şekilde:

"21 Kasım 2021 tarihinde uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavının (2021-ALES/3) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının %10'u aşağıdaki bağlantıda sunulmuştur.

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 21 Kasım 2021 tarihinde saat 13.40'tan itibaren ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile 10 gün süreyle erişebileceklerdir."

ALES/3 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

ÖSYM'nin yayınladığı 2021 sınav takvimine göre, ALES/3 sınav sonuçları 16 Aralık 2021 Perşembe günü sonuc.osym.gov.tr web sitesinde açıklanacak.

Lisansüstü öğrenim görmek isteyen yada akademik kariyer planlaması yapan adayların katılım sağladığı ALE sınavın sonuçları, açıklandığı günden sonra 5 yıl süreyle geçerli olacak.

ALES PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı bu sınavın cevap kağıtları ÖSYM'de optik okuyucu ile okunuyor ve bilgisayar ortamında değerlendiriliyor.

Adayların her testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanıyor, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde ediliyor.

Her test için sınavı geçerli tüm adayların ham puanlarının ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülüyor.

2021 ALES/3 SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN