YKS 2. ek yerleştirme kayıtları ne zaman? İşte üniversite kayıt tarihleri

YKS 2. ek yerleştirme kayıtları ne zaman? İşte üniversite kayıt tarihleri

YKS 2. ek tercih sonuçlarının ardından herhangi bir bölüme yerleşen öğrencilerin üniversite kayıt tarihleri ÖSYM tarafından açıklandı. YKS 2. ek yerleştirme üniversite kayıtları 26 Ekim-1 Kasım 2021 günleri arasında yapılacak. İşte, üniversite e-kayıt sayfası...

Bu yıla özel olarak 2021 YKS baraj puanı TYT'de 160'tan 140'a, AYT ve YDT'de 180'den 160'a indirildi. Yeni baraj puanına göre sadece bu yıl yapılan YKS 2. ek yerleştirme sonuçları da açıklandı. Sonuçlar sonuc.osym.gov.tr internet adresi veya ÖSYM AİS mobil uygulamasından öğrenilebiliyor. Sonuçların ardından öğrenciler, üniversiteye kayıtlarını gerçekleştirecek.

YKS 2. EK YERLEŞTİRME ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı'nın internet adresinden yapılan duyura göre, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2021-2022 öğretim yılı için adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, yükseköğretim programlarına ikinci ek yerleştirme işlemleri tamamlandı.

Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 26 Ekim-1 Kasım 2021 tarihlerinde yapılacak. e-Devlet üzerinden elektronik kayıtlar ise 26-31 Ekim 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor.

Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgeler ve tarihe göre işlem yapacak. Elektronik kayıt hariç üniversitelerdeki kayıt işlemleri, resmi iş günleri ve çalışma saatlerinde olacak.

ÜNİVERSİTE E-KAYIT EKRANI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN