KPSS ön lisans sınavı bu yıl yapılacak mı? KPSS ön lisans ne zaman? İşte sınav takvimi

KPSS ön lisans sınavı bu yıl yapılacak mı? KPSS ön lisans ne zaman? İşte sınav takvimi

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin sınav takvimini yayımlamasıyla kamu personeli olmaya aday ön lisans mezunları, gözlerini KPSS ön lisans sınav tarihlerine çevirdi. Adayların ÖSYM sınav takvimi içerisinde belirtilen tarihlerde başvurularını yapmaları gerekiyor. Bu sebeple KPSS ön lisans ne zaman sorusunun yanı sıra başvuru tarihleri ne zaman olacağı da merak konusu. İşte, KPSS ön lisans tarihleri ve ÖSYM sınav takvimi...

ÖSYM tarafından yapılan açıklamayla birlikte 2022’de yapılacak bütün sınavların tarihleri belli oldu. İki yıllık üniversite okuyan ya da mezun olanlar KPSS ön lisans başvuru ve sınav tarihini araştırıyorlar. KPSS ön lisans oturumu her yıl değil, iki yılda bir gerçekleşiyor. KPSS ön lisans oturumu, üniversitelerin iki yıllık bölümlerinden mezun olan adayların kamu kurum ve kuruluşlarında yer alan kadrolara atanmalarını sağlayacak puanları elde etmelerini sağlayan sınav türüdür. 2 saat 10 dakika süren sınavda adaylara Genel Kültür ve Genel Yetenek alanlarından sorular sorulmaktadır.

KPSS ÖN LİSANSA KİMLER GİREBİLİR?

KPSS ön lisans oturumuna başvuracak adayların ön lisans programından mezun olmaları ya da sınavın geçerlilik süresinde mezun olabilecek durumda olmaları gerekmektedir. Aynı şekilde bu seviyede koşulları yerine getirmeyen adayların sınav başvuruları ve sonuçları geçersiz sayılacaktır.

ÖN LİSANS KPSS 2022 BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

2022 ön lisans KPSS başvuru tarihleri ÖSYM sınav takvimi kapsamında açıklandı.

KPSS ön lisans başvuruları 03.08.2022 tarihinde başlayacak ve 15.08.2022 tarihinde sona erecek.

Sınav ise 02.10.2022 tarihinde gerçekleşecek.

KPSS SONUÇLARI NE ZAMANA KADAR GEÇERLİ?

KPSS ön lisans sınavı, ön lisans programlarından (iki yıllık meslek yüksekokulları ve dengi açıköğretim) mezun olanlar ile sınavın geçerlilik süresi içerisinde (iki yıl) mezun olabilecek durumda bulunanlar için.

Sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren iki yıl geçerli.

KPSS SINAV GİRİŞ BELGESİ KAYBEDİLDİĞİNDE NE YAPILMALI?

Sınava giriş ve kimlik belgesi eline geçmeyenler veya belgesini kaybedenler, sınavın yapılacağı hafta içerisinde ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri veya ÖSYM Bürolarından bu belgelerini bir ücret ödemeden çıkartabilirler. Bu belge sadece adayın kendisine veya birinci derece yakınlarına (anne, baba, kardeş, eş ve çocuk) kimlik kontrolü yapılarak elden verilir. Sınava Giriş ve Kimlik Belgesini yeniden edinmek isteyen adayların belgelerini sınav gününden önce edinmiş olmaları tercih edilir.

ÖSYM SINAV TAKVİMİ İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN